Adverteren op Twitter: Quick Promote
05-02-2015

Twitter Analytics komt met iets nieuws
Adverteren op Twitter: Quick Promote

Een paar maanden na de wereldwijde lancering van Twitter Analytics komt het socialmedia-kanaal met iets nieuws, de Quick Promote functie. Met deze tool kun je een succesvolle tweet eenvoudig en snel extra promoten via Twitter Analytics.

Gebruik van Twitter Analytics

Allereerst wat meer informatie over het Twitter Analytics dashboard. Deze is toegankelijk voor iedereen die minstens 14 dagen een (openbaar) account heeft. Op het dashboard kun je jouw tweetactiviteit van de afgelopen 28 dagen bekijken en inzien hoeveel dagelijkse weergaven alle tweets hebben opgeleverd.

Onder de grafiek is meer data te vinden over de specifieke tweets die de afgelopen tijd zijn geplaatst. Naast het aantal weergaven, zijn ook het aantal interacties en een interactieratio zichtbaar. Bij het selecteren van één tweet wordt ook zichtbaar hoeveel mensen op een link, foto of profielnaam hebben geklikt. Daarnaast zijn het aantal retweets en favorieten ook meegenomen in dit overzicht.

Adverteren via Quick Promote

Nu met Twitter Analytics snel is in te zien welke tweets goed scoren, kan met de Quick Promote functie direct extra aandacht worden gegenereerd. Quick Promote is een nieuwe functie van Twitter Ads waarmee de best presterende tweets snel en eenvoudig onder de aandacht worden gebracht van meer personen op Twitter. Of het nu gaat om een productlancering, seizoensaanbieding of blogartikel, je genereert meer aandacht voor jouw content. Bekijk onderstaande video voor extra uitleg.

Mediabureau ZIGT, Talitha Valk