ATAG heeft het vuur opnieuw uitgevonden
19-04-2016

Niet mokken...
ATAG heeft het vuur opnieuw uitgevonden

Maandag 11 april 2016 is de nieuwe campagne van ATAG (keukenapparatuur, niet te verwarren met de verwarming) van start gegaan. De campagne focust zich op de mannelijke kookliefhebber in Nederland en België waarbij de innovatieve kooktechnieken van ATAG centraal staan. ATAG is hét keukenapparatuurmerk dat constant bezig is met vernieuwing en innovatie. Dit van oorsprong Nederlandse merk heeft bijvoorbeeld de enige echte wokbrander van Nederland ontwikkeld, de Fusion Vulcano. Met deze wokbrander heeft ATAG het vuur opnieuw uitgevonden. Een heel stoer product, waar wij erg enthousiast over zijn. De Fusion Vulcano is dan ook hét beeld van de campagne. Naast de wokbrander komen ook de innovatieve stoomtechnieken van ATAG aan bod in diverse media-uitingen.

ZIGT heeft voor deze campagne de mediastrategie, -planning, -inkoop en uitrol mogen verzorgen. De creatieve invulling is verzorgd door Creative Bastards. De campagne bestaat uit meerdere elementen en is ook te zien/horen in België. De campagne start in Nederland op Radio 538, SlamFM, SublimeFM, Radio 10 en Radio Veronica. Tijdens de ‘hongerige’ autorit naar huis vertellen we de doelgroep meer over het innovatieve DNA van ATAG en maken we ze warm (zeg maar gerust heet) voor de Fusion Vulcano. Om het zoekverkeer naar aanleiding van de campagne op te vangen en te inspireren, heeft ZIGT ondersteunend een SEA campagne geadviseerd. Aanvullend benaderen we de mannelijke kook- en gadgetliefhebber extra persoonlijk via social media (Facebook en Instagram). De inhoudelijke focus ligt hierbij op het ontdekken van de vele kooktechnieken die ATAG aanbiedt.

Ook is de Fusion Vulcano te bewonderen op de reclamemast bij het hoofdkantoor van ATAG langs de A12 bij Arnhem. In Vlaanderen start de radiocampagne op Studio Brussel en in Wallonië is de online campagne gestart op nieuwssite Le Vif. In mei zal de Fusion Vulcano in Nederland ook nog te zien zijn op een aantal zenders van BrandDeli middels een billboard campagne. Er is een specifieke selectie van ‘stoere mannen programma’s’ gemaakt, aangevuld met 24Kitchen, om binnen een passend umfeld zichtbaar te zijn.

Door deze optimale combinatie van mediainzet kan de doelgroep niet meer om ATAG heen!

Mediabureau ZIGT, Lisanne van den Heuvel

Lisanne van den Heuvel
Lisanne van den Heuvel
Strategy Director