Blendle scoort: al 100.000 gebruikers
04-09-2014

Artikeltjes verkoop
Blendle scoort: al 100.000 gebruikers

De digitale kiosk, die artikelen van kranten en tijdschriften per stuk verkoopt, heeft na vier maanden al 100.000 gebruikers. Dit meldde medeoprichter Alexander Klöpping aan Nutech.

Blendle startte in april met 12.000 bètatesters, waarna de dienst voor iedereen toegankelijk werd. Elk nieuw lid krijgt standaard € 2,50 tegoed om artikelen aan te schaffen. Het aanschaffen van een artikel kost tussen de € 0,10 en € 0,80. Ongeveer 20% van de gebruikers heeft zijn of haar gekregen tegoed inmiddels al verbruikt en opgewaardeerd. Artikelen zijn te lezen via de site en sinds kort ook via een officiële Android-app. Aan een iOS versie van de app wordt nog gewerkt.

Nog geen winst

Inmiddels telt de Nederlandse start-up 14 kranten, 32 tijdschriften en 2 online magazines, waarvan steeds nieuwe edities verschijnen. Van de publicaties zijn er 4 internationaal. Ondanks het grote aanbod en de vele gebruikers boekt Blendle nog geen winst, maar volgens Alexander Klöpping gaat de digitale kiosk wel de goede kant op. “We liggen voor op schema en gaan ervan uit dat we in 2017 zwarte cijfers schrijven.” Om die winst te behalen, hoopt Blendle buitenlandse versies van de digitale kiosk op te zetten. Verschillende internationale media hebben al interesse in Blendle getoond.