Campagne Oikocredit – Investeren in mensen
25-11-2015

Microkrediet
Campagne Oikocredit – Investeren in mensen

Oikocredit is een van de grootste particuliere financiers van de microfinancieringssector ter wereld. Oikocredit investeert in ondernemers in ontwikkelingslanden. In samenwerking met Fitzroy heeft ZIGT een campagne ontwikkeld om Oikocredit goed op de kaart te zetten.

Investeer in Mensen

Met de campagne “Investeer in Mensen” wil Oikocredit zichzelf in Nederland op de kaart zetten. De primaire doelstelling van de campagne is dan ook het verhogen van de naamsbekendheid. De naamsbekendheid wordt gemonitord middels een 0-, 1- en 2-meting welke door onze afdeling Insights & Analytics wordt verzorgd. De secundaire doelstelling is het werven van nieuwe “jonge” beleggers. Door de relatief hoge leeftijd van de huidige beleggers, zal de uitstroom anders met de komende jaren blijven groeien.

Voor het opbouwen van de naamsbekendheid worden radio en TV ingezet. Vooral TV moet zorgen voor een fikse stijging van de naamsbekendheid van Oikocredit. De inzet van radio zorgt daarnaast ook voor traffic naar de site van Oikocredit. De online campagne is ook opgedeeld in twee doelen: storytelling en conversies. Om tot een conversie over te gaan dienen meerdere contacten met de doelgroep te worden gerealiseerd.

De doelgroep gedraagt zich online anders dan offline en daarom wordt gekozen om middels storytelling meer het verhaal en de unieke aanpak van Oikocredit uit te lichten. Met diverse contentsamenwerkingen wordt het verhaal van Oikocredit geladen. Vervolgens worden gedurende de campagne een onderstroom van uitingen via social media, RTB en Google Adwords ingezet. Hiermee wordt getest welke posts, zoekwoorden en banners de meeste conversies opleveren bij de doelgroep om zo de campagne verder te optimaliseren.

Een extra interessant onderdeel van deze campagne is dat we ook gebruik maken van de analysemogelijkheden van de socialmediatool Coosto. Met deze tool worden de online activiteiten van diverse socialmediakanalen bijgehouden. Met specifieke zoekwoorden kan de tool automatisch de berichten vinden, die vervolgens worden ingeladen in het dashboard. In het dashboard wordt het sentiment van het bericht in kaart gebracht. Dit kan ofwel positief, negatief of neutraal zijn. Coosto wordt ingezet om meer inzicht te krijgen op de reacties naar aanleiding van de campagne, zo kan Oikocredit snel reageren en de doelgroep voorzien van een passende reactie.

Mediabureau ZIGT, Lousa Hsu