Campagne Pink Ribbon 2020
09-10-2020

Support een goed doel
Campagne Pink Ribbon 2020

Pink Ribbon en ZIGT hebben ook dit jaar de handen weer in een geslagen om maximale aandacht te verkrijgen voor borstkanker in de maand oktober. Al jarenlang is oktober dé maand waarin extra wordt stilgestaan bij deze verschrikkelijke ziekte met behulp van een mooie awareness campagne. Dit jaar vraagt Pink Ribbon extra aandacht voor de omgeving van vrouwen met borstkanker. Uit onderzoek blijkt namelijk dat er te weinig ondersteuning is voor naasten van borstkankerpatiënten.

Binnen de campagne staat de armband, ontworpen door PScallme, van Pink Ribbon centraal. Iedereen die een armband koopt is namelijk vriend(in) van Pink Ribbon en daarmee van iedereen die getroffen wordt door borstkanker. Het dragen van de armband verbindt en laat zien dat patiënten er niet alleen voor staan, iets wat Pink Ribbon in de maand oktober zichtbaar wilt maken. Het armbandje is o.a. te koop bij de Bruna, Jumbo, DA Drogist, Hunkemöller en online (€9,99).

Net als voorgaande jaren leunt de campagne grotendeels op mediapartijen die Pink Ribbon zonder investering zichtbaarheid kunnen bieden. Het is dan ook mooi om te zien dat zoveel partijen, ieder op hun eigen manier, bijdragen aan deze campagne: van toiletreclame via Altermedia tot (stopper)inzet op Qmusic, BNR Nieuwsradio en verschillende printtitels (LINDA, ValueZipper, Audax, Mediahuis, FD). Maar ook (D)OOH via Clear Channel, Exterion, CS Digital, JCDecaux en Hillenaar. In de online wereld is Pink Ribbon tevens goed zichtbaar dankzij o.a. Familyblend, Mediaplus, Ad Factor, Mediahuis, Azerion, &C Media en verschillende Influencers.

Op 1 oktober was de grote aftrap van deze mooie campagne. Zo heeft ambassadeur Quinty Trustfull in koffietijd aandacht aan de armband gegeven. Voor de herkenbaarheid en herhaling is de TV-commercial rondom deze uitzending ingezet. Leuk feitje: de spot is ingesproken door Quinty. In de komende weken zal de spot nog een aantal keer te bewonderen zijn op RTL4 en op de zenders van Ster.

Doe mee en koop een armband

Rose van Hilten
Rose van Hilten
Media Planner