Clear Channel wint veertien concessies
15-10-2015

Maar waarom?
Clear Channel wint veertien concessies

Clear Channel Hillenaar wint dertien concessies van Exterion Media en één concessie in de provincie Flevoland en breidt hierdoor haar aanbod weer flink uit in de gemeenten Haaksbergen, Hof van Twente, Rijssen-Holten, Twenterand, Wierden, Lisse, Hillegom, Noordwijkerhout, Noordwijk* en Zandvoort*. Daarnaast worden de gemeenten Dinkelland, Hellendoorn, Tubbergen, Almere en Lelystad toegevoegd aan het landelijke netwerk van de buitenreclame-exploitant. Deze gemeenten bereiken totaal circa 600.000 personen.

Met ingang van 1 november 2015 exploiteert Clear Channel 212 nieuwe Abri’s in acht Twentse gemeenten. Het gaat om 424 vakken in de gemeenten Dinkelland, Haaksbergen, Hellendoorn, Hof van Twente, Rijssen-Holten, Tubbergen, Twenterand en Wierden. Clear Channel voegt Lisse, Hillegom, Noordwijkerhout en Noordwijk* toe aan haar netwerk. Tevens breidt Clear Channel haar aanbod uit in de badplaats Zandvoort*. Het gaat om totaal 125 Abri’s, wat zorgt voor 250 extra reclamevakken.

Verder heeft Clear Channel het Abricontract in de provincie Flevoland gewonnen. Almere en Lelystad worden door de winst van deze concessie toegevoegd aan het netwerk. In totaal gaat het om 26 Abri’s, waardoor 52 reclamevakken ontstaan. Clear Channel exploiteert deze gemeenten met ingang van 1 januari 2016.

Waarom de concessies worden gewonnen daarover spreekt het persbericht niet. Worden er nieuwe objecten geplaatst die de gemeente mooier vindt of is er sprake van een grotere afdracht aan de gemeente? Dat blijft een vraagteken. Voor de consument is de overstap naar een andere exploitant onzichtbaar. Zelfs als het object volledig wordt vervangen dan nog ziet de consument het niet.

Joost Istha
Joost Istha
Oprichter / Ondernemer