Computable stopt als ict-krant
10-10-2014

Bye bye print
Computable stopt als ict-krant

De printuitgave van het toonaangevende ict-vakblad Computable verschijnt deze week voor het laatst. Uitgever Marqit komt met een nieuwe strategie waarin sterker wordt ingezet op de verbinding tussen het digitale platform en fysieke contacten.

Opvallend is dat niet een sterke daling in de advertentie-inkomsten, maar de snel veranderende informatiebehoefte van de doelgroep de reden is van dit besluit. Computable blijft het laatste ict-nieuws wel verspreiden via de website. Voor de community van ict-professionals en ict-specialisten wordt het online platform versterkt. Computable zal daarnaast sterk inzetten op de verbinding tussen digitale en fysieke vormen van communicatie tussen gebruikers van ict-oplossingen en de leveranciers.

Roderick Wijsmuller, uitgever Computable: ‘Wij willen juist met deze krantuitgave stoppen omdat deze te veel volgend is op het nieuws dat al online is verspreid. We zien dat er enorme kansen liggen om via een sterk, breed portfolio van kennisplatformen een leidende rol te blijven spelen voor zowel de ict-professional als ict-management. Wij willen meer relevante informatie uitgeven, uit meer bronnen, nog beter geduid en gericht op gesegmenteerde doelgroepen in een veelheid van verschijningvormen, live en online. Het digitale platform is daarbij het startpunt, met een community bij Computable van ruim 250.000 maandelijkse bezoekers, een expertpanel van 1250 ervaren deskundigen en met meer dan zestigduizend artikelen. De nieuwsbrieven, whitepaper updates, social media-platformen en mobiele platformen completeren het digitale portfolio.’

Als aanvulling op het online platform zal uitgeverij Marqit in december starten met een nieuw magazine dat specifiek gericht is op ict-management en ict-beslissers. In het maandelijkse magazine wordt elke editie een ander ict-thema behandeld.