Zoek en vind nieuwe leerlingen
27-03-2017

De Skill Break Challenge
Zoek en vind nieuwe leerlingen

De Skill Break Challenge, een initiatief om jongeren in contact te brengen met het Sectorinstituut Transport en Logistiek, was een groot succes. Tijdens het door ZIGT in samenwerking met Clear Channel bedachte event gingen op zeven scholen leerlingen de strijd met elkaar aan. Honderden vmbo-leerlingen maakten zo op een inspirerende manier kennis met de sector.

Louis de Jong, adviseur communicatie van het Sectorinstituut: “We werken al jarenlang met ZIGT samen om jongeren enthousiast te maken voor BBL opleidingen in de richting transport of logistiek. De jongeren die wij willen enthousiasmeren zijn moeilijk te bereiken, maar niet onmogelijk. We zijn erg blij met het resultaat van deze Skill Break Challenge.”

De challenge was simpel, interessant en vooral ook heel leuk om aan mee te doen. Tijdens de challenges konden leerlingen testen hoe goed hun ‘skills’ voor logistiek en transport zijn. Het draaide om inschattingsvermogen, efficiëntie en inzicht. De battles werden gehouden tussen leerlingen van de derde en vierde klas, in de grote pauzes of tijdens een lesuur. Het winnende team kreeg uiteraard een geweldige prijs. In totaal deden een paar honderd leerlingen mee. Het belangrijkste resultaat? Dat tientallen leerlingen inzagen dat ze met deze opleiding de juiste keuze maakten.

ZIGT zette naast het event ook diverse media in om aandacht te vragen voor de opleiding en het event. Via schoolboards werd de Skill Break aangekondigd en ook via Instagram werd de doelgroep opgezocht.

Mediabureau ZIGT, Lisanne Coens