Elke stem telt, waarom? Daarom!
26-02-2019

Verkiezingen Provinciale Staten en waterschappen
Elke stem telt, waarom? Daarom!

De landelijke verkiezingscampagne, ‘Elke stem telt’, van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties is gemaakt door slimme ambtenaren die hun kiezers vooral dom willen houden. De campagne is bedoeld voor de verkiezingen voor de Provinciale Staten en de waterschappen. De campagne heeft een informerend karakter volgens Minister Kajsa Ollongren. De spot vertelt over de datum van de verkiezingen en wat er nodig is om goed je stem te kunnen uitbrengen.

Informeren betekent, naar mijn weten, dat je vertelt wat de provincies doen met de miljarden aan inkomsten die het jaarlijks ontvangt van de burgers. En informeren betekent ook dat het belang van de Provinciale Staten wordt onderstreept. In een tijd dat in andere West Europese landen de relatie tussen de burger en de overheid volledig verstoord is, heeft ons ministerie besloten het concept ‘Elke stem telt’ te introduceren.

De huidige rijksbegroting beslaat inmiddels met 300 miljard ongeveer 38% van de totale BNP van Nederland. Het opkomstpercentage voor de verkiezingen bedroeg nog maar 45% in 2015, en gaat rap naar de 38%. Kortom, nog even en de laatste burger heeft dit proces verlaten, waarom? Daarom! Uit de grote ruif van overheid van 300 miljard blijven zo alleen de belanghebbenden over. Ik ga vast een gezellig geel hesje uitzoeken en misschien doe ik het wel aan de 20e.

Mediabureau ZIGT, Joost Istha