En het werd zomer…
30-06-2014

Visie ZIGT
En het werd zomer…

We hebben de langste dag weer achter de rug, de zomer is begonnen en dat is een mooi moment om even terug te blikken op de eerste helft van het jaar 2014. Er is veel gebeurd bij ZIGT. Allereerst waren we de afgelopen maanden heel trots op onze nominatie voor Mediabureau van het Jaar bij de AMMA’s, de topscore in de Emerce 100 voor beste bedrijven in online dienstverlening en het onderzoek van Adformatie vlak voor het begin van 2014, waaruit bleek dat onder adverteerders ZIGT een tweede positie in waardering inneemt en onder media-exploitanten een derde positie. Onze kijk op media is écht anders en werkt! Succesvol zijn is leuk, maar wij zijn alleen succesvol als onze klanten dat zijn en dat is onze dagelijkse drijfveer.

De groei zit de eerste helft van 2014 het sterkst in digitaal. Inmiddels heeft ZIGT evenveel mensen werken op online media als op ‘traditionele’ media . De dienstverlening breidt zich daar ook steeds verder uit. Zo hebben we community management en RTB (real time bidding) inmiddels volledig in huis. We zijn hiermee nog meer in staat om zelf aan de knoppen te zitten en te optimaliseren op de doelstellingen van onze klanten. Ook ZIGT studio gaat mee in de online ontwikkelingen. Online materiaal kan probleemloos worden opgemaakt in HTML5 waarmee banners ook op alle mobiele devices en tablets goed zichtbaar zijn.

Een consument is niet online óf offline. Het gaat om de verschillende contactmomenten en afstemming op elkaar. Vanuit die visie hebben wij altijd geloofd in geïntegreerd advies. Een goed voorbeeld van on- en offline integratie is begin 2014 de verandering van onze klant Overtoom naar het internationale Manutan geweest. Hoofdkarakter Bob de Change Manager was de centrale figuur om deze wijziging tussen de oren te krijgen en dat is gelukt. TV en radio zorgden voor de bekendheid van de campagne en de nieuwe naam en online werd gebruikt als interactiemiddel tussen Bob en Nederland. In één kwartaal had Manutan een merkbekendheid van ruim 50% opgebouwd. Media werkt en een gedurfd concept helpt hierbij. Vandaar dat ZIGT geloofd in de drie-eenheid klant, reclamebureau en mediabureau en streeft naar optimale afstemming vanaf het prille begin. Bekijk hier de volledige Manutan Case.

ZIGT heeft het geluk om voor veel mooie, ambitieuze merken te mogen werken. Merken die starten, willen groeien of willen veranderen. De eerste helft van 2014 hebben we meer dan 20 nieuwe merken mogen verwelkomen, allemaal op zoek naar groei of verandering. Het meest recent hebben de Consumentenbond en La Cubanita na een bureau-oriëntatie voor een samenwerking met ZIGT gekozen. Kortom, de eerste helft van 2014 was prima en we kijken vol vertrouwen vooruit naar de rest van het jaar.

Ook tijdens de zomer valt ZIGT niet stil. Naast adviezen en mediaplannen uitwerken voor het najaar gebruiken we de zomermaanden voor kennisverhoging bij onze klanten. Onder de noemer ZIGT Zomersessies bieden we een gratis kennissessie naar keuze aan. Tot slot zullen we deze zomer een nieuwe website lanceren, welke geoptimaliseerd is voor alle devices. Mediatariefkaarten blijven openbaar toegankelijk zonder account te hoeven aanmaken en er komt nog meer nadruk op medianieuws, insights en mogelijkheden. Het verschil maken is juist ook kennis delen vinden wij.

Fijne zomermaanden namens het hele team van ZIGT!