Frank Visser versus De ‘nieuwe’ Rijdende Rechter
08-04-2016

Zijn er gevolgen voor de kijkcijfers?
Frank Visser versus De ‘nieuwe’ Rijdende Rechter

Met de start van het nieuwe SBS-programma “Mr. Frank Visser Doet Uitspraak” eind maart en de start van een nieuw seizoen “De Rijdende Rechter” op NPO1, met Mr. John Reid, komt de liefhebber van het tuinhekconflict de afgelopen weken volop aan zijn trekken. Wij vroegen ons af hoe de prestaties van de beide programma’s zich tot elkaar verhouden.

De eerste aflevering van “Mr. Frank Visser Doet Uitspraak” scoorde ruim 1,3 miljoen kijkers. De tweede aflevering van afgelopen maandag 4 april (21:30 – 22:30 uur) daarentegen, deed het beduidend minder goed met ruim 900 duizend kijkers, blijkt uit cijfers van Stichting Kijkonderzoek (SKO). Het nieuwe SBS-programma trok daarmee deze week minder kijkers dan het vertrouwde “De Rijdende Rechter” op NPO1 afgelopen dinsdag 5 april (22:20 – 23:00 uur) deed met 1,5 miljoen kijkers.

De komst van een nieuwe rechter in “De Rijdende Rechter”, Mr. John Reid, heeft sowieso nauwelijks gevolgen gehad voor dit al jaren uitstekend scorende programma. Sinds zijn start half februari van dit jaar behaalt het programma wekelijks gemiddeld 1,5 miljoen kijkers. Dit ligt zelfs iets boven het gemiddelde van het programma in de oude vorm. Het format van “De Rijdende Rechter” lijkt op NPO1 dus nog jaren mee te kunnen, of dat ook geldt voor het soortgelijke format op SBS “Mr. Frank Visser Doet Uitspraak” moet nog blijken. De strijd om het “tuinhekconflict” tussen KRO/NCRV en SBS is voorlopig in het voordeel van eerstgenoemde beslecht.

Mediabureau ZIGT, Niels Schoonman