Geen zin in de herfst in Nederland?  Ga helemaal naar het einde!
30-09-2016

Weg uit de sleur
Geen zin in de herfst in Nederland? Ga helemaal naar het einde!

Vanaf 2 januari 2017 maken we kennis met een nieuw RTL4-programma op de maandagavond om 20.30 uur met de pakkende titel ‘HELEMAAL HET EINDE!’. Het goed bekeken en vooral ook gewaardeerde NPO programma ‘Ik vertrek’ heeft RTL doen besluiten om het concept door te ontwikkelen en er commercieel gezien een slaatje uit te gaan slaan. Wat gaat het programma inhouden:

De rat race. De sleur. De bureaucratie. De politiek. Het hoort allemaal bij de ‘normale’ hectiek van ons bestaan en het is soms om moedeloos van te worden. Maar: ontsnapping is mogelijk! Hoever wil JIJ gaan voor een ander, nieuw en uitdagender leven? In ‘Helemaal het einde!’ krijgen drie gezinnen één jaar de tijd om op een afgelegen tropische plek in Chili midden in de natuur (vlakbij zee) een nieuw onderkomen, een nieuw bestaan en een nieuwe toekomst op te bouwen. FROM SCRATCH!

Gedurende een jaar worden de drie gezinnen gevolgd zodat wij wekelijks kunnen zien hoe zij zich in hun nieuwe onderkomen gaan ontwikkelen. Is er in de wildernis geluk, rust en harmonie te vinden? Kun je inderdaad een nieuw leven starten aan de andere kant van de oceaan? Na een jaar nemen de gezinnen die deelnemen aan dit gewaagde experiment zélf een levensbepalende beslissing: terug naar de bewoonde wereld… of blijven!

Mediabureau ZIGT, Bart Helder