GTST komt met second screen-app
17-10-2014

Goed of slechte app?
GTST komt met second screen-app

Voor de 5000ste aflevering van Goede Tijden, Slechte Tijden wordt een nieuwe second screen-techniek ingezet. Via een speciale app kan er vanavond gelijktijdig een extra aflevering worden bekeken op smartphone of tablet.

Bij eerdere mijlpalen van de soap werden de kijkers verrast met een dubbele aflevering op tv. Dit keer heeft RTL gekozen voor een nieuwe aanpak. De second screen-aflevering in de app biedt extra scenes en beelden vanuit een ander perspectief dan de uitzending op tv.

Precies op het moment dat de 5000ste aflevering op tv begint, start de second screen-aflevering in de app. Om te zorgen dat de ruim 1,5 miljoen vaste kijkers de speciale verhaallijn op het tweede scherm kunnen volgen, is bewust niet voor streaming gekozen. Bij de techniek die RTL inzet, wordt de hele aflevering al bij het installeren van de bijbehorende app gedownload. De video wordt echter pas vrijgegeven op het moment dat de uitzending op tv begint. Zogenoemde audio watermarks, geluidssignalen in de reguliere uitzending die niet te horen zijn maar wel worden opgepikt door de microfoon in smartphones en tablets, zorgen ervoor dat beide afleveringen precies synchroon lopen.

Overigens is de 5000ste aflevering van Goede Tijden, Slechte Tijden ook te volgen zonder een tweede scherm. Wie geen smartphone of tablet heeft, maar wel de extra aflevering wil zien, kan morgen beide afleveringen online bekijken in split screen.