‘Het maakt de kijker niet uit waar de Champions League wordt uitgezonden’
14-06-2016

Whatever
‘Het maakt de kijker niet uit waar de Champions League wordt uitgezonden’

Meerdere meningen van experts van mediabureaus zijn gevraagd over de keuze van SBS Broadcasting om de Champions League vanaf augustus op Veronica uit te zenden in plaats van op SBS6, waaronder ook de mening van ZIGT.

Rogier Bruggeman, ZIGT:

‘De keuze om de Champions League afgelopen jaar op SBS6 te programmeren had in mijn optiek te maken met hoop en vrees. Hoop dat door het trekken van ‘nieuwe’ kijkers ook de rest van de SBS6 programmering mee zou profiteren en vrees dat mensen wellicht moeite zouden hebben om een paar zenders verder te zappen voor het voetbal.

Die vrees bleek onterecht, SBS6 trok minimaal net zoveel kijkers tijdens Champions League wedstrijden als daarvoor de NPO deed. Maar helaas was de hoop ook onterecht. Het kijkersprofiel wijkt echt af van het merendeel van de rest van de SBS6 programmering zodat de zender er niet in de volle breedte baat bij heeft gehad.

Het is dan ook een logische keuze om de wedstrijden op Veronica te gaan programmeren. Het afhaakrisico is er niet echt en de rest van de programmering op Veronica kan er sneller baat bij hebben omdat dat hetzelfde type kijkers trekt. Het geeft SBS6 de ruimte om gewoon op haar eigen kerndoelgroep te programmeren, waardoor ik verwacht dat op avonden waarop de Champions League wordt uitgezonden SBS in totaal een hoger marktaandeel zal halen met de zenders gecombineerd dan dat dat afgelopen jaar het geval was.’

Lees het volledige artikel op Adformatie.nl

Rogier Bruggeman
Rogier Bruggeman
CEO