Hoe Nu.nl dagelijks 2,7 miljoen verschillende voorpagina’s gaat maken
01-06-2015

Voorpagina's van NU
Hoe Nu.nl dagelijks 2,7 miljoen verschillende voorpagina’s gaat maken

Nu.nl gaat in juni beginnen met het personaliseren van de website. Gert-Jaap Hoekman, eindredacteur Nu.nl, laat een interessante stelling in zijn presentatie zien: Consumenten willen heel veel, maar willen er weinig voor doen. Kortom; consumenten zijn lui. Daarom gaat Nu.nl het gemakkelijk maken om je voorpagina te personaliseren met nieuws wat jij interessant vindt.

Wanneer je drie artikelen in bijvoorbeeld de katern gadgets leest, krijg je een pushbericht waarbij je met één klik kunt instellen dat je gadgets interessant vindt en deze hoger in de app wilt terugzien.
De dienst is alleen mogelijk wanneer je bent ingelogd met Sanoma account. Op dit moment hebben ongeveer 300.000 consumenten een account.

Regionaal nieuws in de app past zich aan aan de locatie waar je op dat moment bent. Wanneer je in Amsterdam bent, zie je het regionale nieuws uit Amsterdam en wanneer je in Utrecht bent het regionale nieuws van Utrecht. Nu.nl heeft 13 regionale samenwerkingspartners verspreid over heel Nederland.

Sanoma gaat de dienst stap voor stap uitrollen, te beginnend op iOS devices in Groningen. Waarna de dienst iedere dag voor een ander deel van Nederland beschikbaar wordt gesteld. Vanaf wanneer het mogelijk is voor Android gebruikers om hun voorpagina te kunnen personaliseren kon Gert-Jaap nog niet zeggen.

Mediabureau ZIGT, Robert Loos