ICCOnomics
15-09-2014

Nieuwe campagne:
ICCOnomics

Deze week start de campagne van ICCO Cooperation. In de campagne vragen we via diverse online content samenwerkingen aandacht voor het onderwerp internationaal maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Over ICCO Cooperation

ICCO werkt aan een wereld zonder armoede en onrecht. Zij adviseren bedrijven die mensenrechten en duurzaamheid willen integreren in hun beleid en bedrijfsactiviteiten. De afgelopen 50 jaar zijn er vanuit 7 regiokantoren programma’s ontwikkeld voor 44 ontwikkelingslanden.

Over ICCOnomics

In het e-boek ICCOnomics wordt op heldere wijze uitgelegd hoe je als bedrijf van je MVO-beleid een succesvolle business case kunt maken. Het is een tool voor MVO-managers en leveranciers die willen werken met respect voor mens en milieu.

Campagne

Om zoveel mogelijk aandacht te vragen voor het onderwerp sociaal ondernemen, hebben we online content samenwerkingen opgezet met media die nauw aansluiten bij de doelgroep van ICCO. Op NRC.nl en MT.nl worden diverse artikelen geplaatst. Op de artikelpagina’s wordt tevens meer informatie gegeven over ICCO Cooperations en wordt opgeroepen het e-book te downloaden. Om de zichtbaarheid van de campagne te vergroten, wordt de inzet op NRC en MT aangevuld met RTB. De grote en kleine bannerformaten worden ingezet in een umfeld van MKB, ondernemers en MVO. De campagne wordt ondersteund met de inzet van radiocommercials Radio NPO 1, 3FM, 4 en 6 aangevuld met de inzet van BNR Nieuwsradio.

Voorbeelden artikelen:

NRC.nl
MT.nl

Werkzaamheden ZIGT:

  • Ontwikkelen mediastrategie
  • Bepalen van online KPI’s > 25.000 bekeken artikelen
  • Mediaselectie en onderhandelingen met uitgevers
  • Projectmanagement content creatie: +/- 30 artikelen
  • Verzorgen en inregelen van de campagnemetingen
  • Evaluatie en optimalisatie campagne
  • Bannerproductie in samenwerking met Screw The Line

‘Sociaal ondernemen is dubbele winst: optimaal resultaat voor bedrijf en maatschappij. Dat noem ik duurzaam.’

Marcel Neutel, Investment Manager bij ICCO Investment