Mobiele consumentenbestedingen stijgen
11-06-2014

Kopen, kopen, kopen
Mobiele consumentenbestedingen stijgen

De online consumentenbestedingen via smartphone en tablet zijn in 2013 met ruim 12 procent gestegen naar 1,3 miljard euro. Hiermee zijn de uitgaven via deze devices ruim verdubbeld ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Het aantal mobiele kopers is in de laatste zes maanden van 2013 gestegen naar 2,7 miljoen.

De meeste aankopen worden gedaan met een tablet: zeven op de tien consumenten bestellen vooral met dit mobiele apparaat. De tablet wordt vooral thuis gebruikt, vaak ter vervanging van de laptop. De smartphone wordt vaker buitenshuis gebruikt om mobiel te shoppen.Volgens een onderzoek van Forrester Research groeit het mobiele kanaal in Europa zo hard, dat er wordt voorspeld dat in 2018 de helft van alle handel via mobiele dragers verloopt.Als gevolg van de stijging van de online consumentenbestedingen, stijgen ook de bestedingen aan mobiel adverteren. Volgens Advertising Intelligence Index, opgesteld door advertentieplatform Turn, blijkt dat de bestedingen aan mobiel adverteren explosief groeien met 109%. Vanwege de toenemende concurrentie zien we tevens een stijging van de gemiddelde eCPM (effectieve kosten per duizend impressies) in verschillende kanalen.

Voor winkels en winkelketens is het essentieel om de consument, op het juiste moment én via het juiste device, van inspiratie, informatie en de mogelijkheid tot aanschaf te voorzien. Elk device vraagt hierbij om een eigen contentstrategie.

Bronnen: M-commerce Monitor 2013-2, Advertising Index Report May 2014 en Forrester Research

Wil je meer informatie over de online mogelijkheden of gewoon eens sparren met ons, neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op!