Nieuwe campagne: Politie #CRIMEDIGGERS
21-04-2015

Niets is wat het lijkt...
Nieuwe campagne: Politie #CRIMEDIGGERS

De nieuwste campagne van de politie draait om #CRIMEDIGGERS: een online experience die hbo’ers en wo’ers laat kennismaken met het recherchewerk van de politie. De experience is onderdeel van een wervingscampagne om meer hoogopgeleiden met een financiële of ICT-achtergrond te werven voor het opsporingswerk.

#CRIMEDIGGERS

Cybercriminaliteit, malware, bitcoinfraude, illegale praktijken op het deepweb (sites die niet door zoekmachines worden gevonden); voor dit opsporingswerk zijn er steeds meer hoogopgeleide politiemedewerkers nodig. Om hoogopgeleide talenten met verschillende achtergronden en interesses aan te spreken, biedt de game #CRIMEDIGGERS een financiële én een digitale verhaallijn. “We hebben geprobeerd de online experience zo dicht mogelijk te laten aansluiten bij de werkelijkheid die we dagelijks tegenkomen in de opsporing”, vertelt Barend, digitaal specialist, eenheid Amsterdam. “Je krijgt dus echt een duidelijk beeld van wat het werk van een financieel of digitaal rechercheur inhoudt.” De experience is toegankelijk voor iedereen, maar je moet heel wat in huis hebben om het uit te spelen.

De campagne

De wervingscampagne is 20 april gestart. Steam – verantwoordelijk voor het concept en de uiteindelijke experience – heeft ZIGT aangehaakt voor de mediastrategie, inkoop en uitrol van de campagne. Gekozen is voor een mix van radio en online. De radiocommercial is te horen op 3FM, Radio 538 en Slam!FM. Met deze zendermix realiseren we een breed bereik binnen de doelgroep en wordt de politie als IT werkgever op de kaart gezet.

In de online campagne staan een tweetal contentsamenwerkingen met Tweakers en Bright centraal. Door een samenwerking aan te gaan met Tweakers en Bright, bereiken we zowel de specifieke IT’ers als de bredere techminded doelgroep. In alle communicatie-uitingen zitten hints verstopt die de speler verder kunnen helpen in de experience. Dus luister en kijk aandachtig, want de hints kunnen je zeker van pas komen!

Mediabureau ZIGT, Jasper Achterberg

Politie | Crimediggers | Trailer from Steam on Vimeo.