Nieuwe features Instagram
14-12-2016

Instagram Livestream
Nieuwe features Instagram

Het is geen geheim dat Instagram steeds meer op moederbedrijf Facebook en concurrent Snapchat gaat lijken. Waar eerder de feature Instagram Stories werd geïntroduceerd om de gebruikers te triggeren, wordt nu ook Instagram Livestream getest.

De livestream functie is al enige tijd bekend op Facebook en gezien het succes hiervan, wordt deze feature nu uitgetest en langzaamaan uitgerold op Instagram onder de naam “Instagram Live”.

Er is wel een essentieel verschil tussen de twee livestreams. Waar op Facebook de livestream later terug gekeken kan worden, is dit bij Instagram niet mogelijk. Wanneer de livestream is gestopt, is er geen mogelijkheid om de video nog te bekijken op een later moment. In dat opzicht lijkt deze nieuwe feature veel op Snapchat, waar dit ook niet mogelijk is.

Daarnaast wordt ook Instagram Direct geïntroduceerd. Ook deze feature heeft veel weg van de functies van Snapchat. Het is hiermee namelijk mogelijk om video’s en foto’s naar vrienden of groepen toe te sturen, waarbij de ontvangers de boodschap maximaal twee keer kunnen. Instagram zet hiermee dus vol in om de concurrentie met Snapchat aan te gaan.

Overige nieuwe features zijn onder andere het kunnen taggen van personen in je eigen Instagram story en zelfs het doorlinken naar een website in de story wanneer er op “meer informatie” wordt gedrukt. (Note: het is nu niet mogelijk om een URL in een post te plaatsen, alleen in de eigen biografie.) Dit betekent dat het gemakkelijker wordt om door te linken naar een externe website, oftewel deze feature kan voor meer traffic naar de website (of gewenste landingspagina) van een adverteerder zorgen (pluspunt dus!).

Hierdoor is het mogelijk om als merk c.q. adverteerder meer de interactie op te zoeken met de (jongere) doelgroep. Op dit moment zijn de livestream en Instagram Direct features nog niet beschikbaar in iedere Instagram app, maar geen zorgen, dit wordt automatisch geüpdatet.

Mediabureau ZIGT, Michelle Post