Nieuwe programmering tv-seizoen van start
28-08-2014

Couch potatoes rejoice!
Nieuwe programmering tv-seizoen van start

Wanneer het weer minder wordt, wordt de programmering tegen het eind van de zomer weer beter. De zomerperiode is vanouds een periode waar veel herhalingen worden uitgezonden. We zijn toe aan nieuwe afleveringen en programma’s. Vooral bij SBS en RTL is er echt een zomerreces. Dit is terug te zien in de kijkcijfers. De STER daarentegen schiet, mede dankzij het WK, omhoog in marktaandeel (13+) van 29% in mei naar 43% in juni, in juli houdt het marktaandeel ook nog stand met zo’n 42%.

September staat weer op de stoep. De aanvraagperiode is afgerond en de eerste uitzendschema’s worden deze week bekend gemaakt. Wat zijn nu de grootste wijzigingen per exploitant?

STER

Het nieuwe TV-seizoen wordt bij STER ingeluid met nieuwe programma’s zoals: Top of the Lake, Dwars door Afrika (NPO 2 zo 20.15 uur) en actualiteitenprogramma Pauw (NPO 1 ma-vr 23.00 uur). Klassiekers die weer starten na de zomer zijn College Tour, De Wereld Draait Door en Heel Holland Bakt. Vooral van Pauw, de opvolger van actualiteitenprogramma Pauw en Witteman, wordt veel verwacht. Pauw en Witteman trok dagelijks gemiddeld zo’n 800.000 kijkers (13+).

RTL

De nieuwe programmering begint al eind augustus, want dan beginnen de eerste scholen weer. Halverwege augustus stond één week in het teken van Linda’s Zomerweek (18 t/m 22 augustus). Vorig jaar is RTL met dit programma begonnen (toen de laatste week in juni, zelfde timeslot). Gemiddeld wist Linda toen 1,2 miljoen kijkers te trekken (13+) met een marktaandeel van zo’n 21%.

In september wordt gestart met nieuwe programma’s op RTL4 waar ook veel van wordt verwacht: Thuis voor de Buis (wo 21.30 uur), Roodkapje (za 22.00 uur), Doof (zo 20.00 uur) en Nieuwe Buren (zo 21.00 uur). Bij RTL5 wordt ook met een aantal nieuwe programma gestart: Tourette on Tour (ma 20.30 uur), Bluf (do 22.00 uur) en Celebrity Pole Dancing (zo 20.30 uur).

Een uitgebreid verslag van de RTL Perspresentatie is hier te lezen.

SBS

Ook bij SBS wordt alles uit de kast getrokken om na de zomervakantie de kijkers te enthousiasmeren. Eind augustus is gestart met Patty’s Big Fat Ibiza Wedding (vr 20.30 uur). Op zaterdagavond om 20.00 uur wordt gestart met een tweetal nieuwe programma’s: Beat It, een zangcompetitie waarin Jan Smit en Gerard Joling de strijd met elkaar aangaan. Daarna volgt Surprise, Surprise.

In september starten nog meer nieuwe programma’s op SBS6: Holland Beste Bloemstylist (wo 21.30 uur) en VT Wonen (zo 21.30 uur). Op Net5 start ook de nieuwe programmering met een nieuwe serie: De Kliniek (ma-vr 18.00 uur).

Al met al staat er weer genoeg nieuws op de planken bij STER, RTL en SBS. Wij zijn benieuwd hoe de nieuwe programma’s het gaan doen dit najaar. We houden jullie op de hoogte hiervan!