NRC Media verkocht aan Belgische Mediahuis
05-12-2014

NRC Media verkocht
NRC Media verkocht aan Belgische Mediahuis

De verkoop van NRC Media, uitgever van o.a. NRC Handelsblad, is nu bijna rond. Naast het Belgische Mediahuis (dat 80% van de aandelen bezit), zullen Stichting Democratie en Media (SDM) en Vereniging Veronica de overige aandelen verdelen.

 

Dat meldt Mediahuis woensdagavond. De kopers hebben gisteren een overeenkomst getekend. Nu moeten onder meer de mededingingsautoriteit (ACM), ondernemingsraad en redactieraad van NRC goedkeuring geven aan de voorgenomen verkoop.

Het krantenbedrijf Mediahuis is een joint venture van uitgevers Corelio en Concentra en bezit in Vlaanderen De Standaard, Het Nieuwsblad / De Gentenaar, Gazet van Antwerpen, Belang van Limburg en de digitale equivalenten van deze titels. Door de samensmelting van Corelio en Concentra is Mediahuis in Belgiƫ groter dan de directe concurrent, De Persgroep.

De concurrentiestrijd zet zich nu in Nederland voort, waar De Persgroep de Volkskrant, Algemeen Dagblad, Trouw en het Parool bezit. Met de overname is het grootste deel van de Nederlandse krantensector in Vlaamse handen. Mediahuis haalt met NRC Media veel kennis in huis, vooral op digitaal vlak waar de Nederlandse markt verder staat dan de Vlaamse markt.

Het bedrag waarvoor NRC Media uiteindelijk wordt overgenomen is niet bekendgemaakt.