Pauw versus RTL Late Night
05-09-2014

Let's get ready to rumble
Pauw versus RTL Late Night

Afgelopen maandag is Jeroen Pauws nieuwe talkshow van start gegaan. Is Pauw een geduchte concurrent voor RTL Late Night, de talkshow van Humberto Tan? Wij nemen de kijkcijfers en reacties op social media onder de loep.

Social media

Op social media zijn alle ogen duidelijk op Jeroen Pauw gericht. Afgelopen week werd zijn naam in meer dan 2.000 social media berichten genoemd, terwijl Humberto Tan maar interessant genoeg was voor 1.000 berichtjes. In onderstaande figuur wordt ook direct duidelijk dat er aardig wat kritische meningen de ronde deden over Pauw en zijn programma.

Reacties op social media – Bron: Coosto.com

Kijkcijfers

De eerste avond keken er 737.000 Nederlanders naar Pauw, tegenover 938.000 kijkers voor RTL Late Night. De kijkcijfers van Pauw liggen hiermee netjes in de lijn met voormalig Pauw & Witteman. Een goede start, maar die lijkt van korte duur. De avonden na de eerste uitzending dalen de kijkcijfers van ‘Pauw’ naar 548.000, terwijl Humberto Tan zich goed staande weet te houden.

Kijkcijfers 13+ – Bron: Stichting Kijkonderzoek

Na de vierde uitzending lijken de kijkcijfers van Pauw zich te stabiliseren. Voorlopig hoeft Tan zich geen zorgen te maken voor grote concurrentie. We zijn benieuwd wat de kijkcijfers vanavond gaan doen. Voor wie ga jij, Pauw of Tan?