Respect RTL, Succes Ster, hup minister Slob
29-06-2018

Consequenties dalende inkomsten
Respect RTL, Succes Ster, hup minister Slob

Volgende week krijgen de personeelsleden van RTL te horen wat de consequenties zijn nu de reclame-inkomsten dalen op TV. In 2017 bedroegen de reclame-inkomsten voor RTL iets meer dan 475 miljoen. Hiervoor worden prachtige programma’s gemaakt en raakt RTL dagelijks grote groepen in de Nederlandse samenleving.  Vandaag schreeuwt het publieke bestel moord en brand omdat de exploitatie van de staatsomroep een daling van zo’n 60 miljoen aan reclame-inkomsten verwacht. Reclame-inkomsten, die maximaal 25% uitmaken van de totale begroting van onze bijna 1 miljard per jaar kostende staatsomroep.

Ik hoop van harte dat de ambtenaren in Hilversumse mediapark  de komende dagen met iets meer respect langs het pand van RTL rijden, waar medewerkers individueel een wedstrijd voeren, die zich niet op de voorpagina afspeelt van de nationale media, maar hen persoonlijk treft.

Meneer Slob, verruim alstublieft de mogelijkheden voor de Ster om commercieel meer te kunnen bieden aan adverteerders. Spreek de potjes aan van de omroepen, waar al zo’n 200 miljoen wordt belegd. Gebruik Ster nu eens niet als argument. Waarschijnlijk stond er in het inwerkdocument van het ministerie dat de mensen van de Ster wat minder schreeuwen in de media dan programmamakers, maar u zult toch echt die weg moeten bewandelen, als u een beetje stoer bent.