RTL breidt uit met vijfde zender: RTLZ
19-09-2014

Financieel-economische zender
RTL breidt uit met vijfde zender: RTLZ

RTL-directeur Bert Habets heeft gisteren aangekondigd dat RTL Nederland gaat uitbreiden: RTLZ wordt een zelfstandige zender die 24 uur per dag, 7 dagen per week zal gaan draaien.

De financieel-economische zender, die op dit moment al bestaat op het RTL7 kanaal gedurende de werkdag, zal qua inhoud niet veel veranderen, maar wel uitbreiden. Habets wil dat de zender zich gaat focussen op breaking news en live televisie, omdat “daar nu de uitgesproken gelegenheid voor zal ontstaan”. Naast nieuws, wil de zender ook uitbreiden met onderwerpen als tech en lifestyle; alles wat in het interessegebied ligt van de zakelijk geïnteresseerde en ondernemende Nederlanders (hogere welstandsklasse AB1). De zender richt zich specifiek op mannen.

RTLZ zal in het eerste kwartaal van 2015 worden gelanceerd. RTL rondt op dit moment de onderhandelingen af met de belangrijkste distributeurs, Ziggo, UPC en KPN. De zender zal gratis beschikbaar zijn en komt dus niet in een extra digitaal pakket.

Uiteraard houden wij de ontwikkelingen op dit gebied en wat dit voor jou als adverteerder zou kunnen betekenen nauwlettend in de gaten.