Samen de helft minder is waar (Ont)Regel de Zorg zich sterk voor maakt.
19-04-2018

Zinloze zorgadministratie
Samen de helft minder is waar (Ont)Regel de Zorg zich sterk voor maakt.

‘De helft minder tijd kwijt aan zinloze zorgadministratie. Het kan nu, het moet nu’. Met deze oproep voert VvAA, collectief voor ruim 120.000 zorgverleners, campagne tegen het overschot aan regels in de zorg.

Zorgverleners uit zeven verschillende beroepsgroepen spelen een hoofdrol in de campagne: ze geven aan wat zij gaan doen om de druk van de regels te verlagen. Via diverse mediakanalen, waaronder TV, radio en social media roepen zij collega’s op om hetzelfde te doen.

62 concrete punten

De campagne borduurt voort op eerdere inspanningen om de bureaucratie in de zorg aan te pakken. In 2017 organiseerde VvAA samen met huisartsencomité ‘Het Roer Moet Om’ en met steun van het ministerie van VWS ‘schrap- en verbetersessies’ met honderden zorgverleners. Deze sessies leverden  62 concrete punten op die snel geschrapt kunnen worden en direct meer tijd opleveren voor de patiënt. Eind maart werd de lijst overhandigd aan minister Bruins van VWS.

Samen de helft minder

Zorgverleners aan het woord

In deze campagne ligt de focus ligt op het verbreden van de beweging onder zorgverleners.

Monique Wesly, senior-manager corporate communicatie VvAA: ‘We hebben eerst met al onze stakeholders aan de 62 concrete punten gewerkt, nu gaan we het Nederland vertellen. Door de zorgen van de zorgverleners zichtbaar te maken en oplossingen aan te dragen, hopen we op versnelling van de beweging die is ingezet.’

Stem zorgprofessional

De campagne past bij de rol van de VvAA , als stem van Nederlandse zorgverleners, bij thema’s als de vrije artsenkeuze en ‘onzinnige regels’, en is ontwikkeld in samenwerking met het bureau Ride.

Meer informatie is te vinden op vvaa.nl

ZIGT Mediabureau, Joost Istha en Niels Schoonman