SBS en Sanoma verkrijgen uitzendrechten UEFA Champions League
09-12-2014

Kijkers scoren
SBS en Sanoma verkrijgen uitzendrechten UEFA Champions League

Vandaag hebben Sanoma en SBS bevestigd dat zij de uitzendrechten van de UEFA Champions League 2015-2018 hebben verkregen. De toekenning van deze rechten kent een primeur voor Nederland. Nog niet eerder waren de rechten toegekend aan een commerciƫle zendergroep. De wedstrijden werden altijd uitgezonden door de publieke omroep (NOS).

Het is op zich geen verrassing dat de UEFA wedstrijden niet meer door de publieke omroep worden uitgezonden. Op 24 november j.l. was immers al bekend dat NOS geen bod had gedaan wegens bezuinigingen en het beleid dat hier uit voortvloeide. Die dag was ook al bekend dat RTL een bod had gedaan op de uitzendrechten.

Nu blijkt dat SBS ook een (succesvol) bod heeft neergelegd. Over de hoogte van het bod wilde SBS niets kwijt. Naast de uitzendrechten voor tv heeft SBS / Sanoma ook de online rechten bemachtigd. De wedstrijden op tv worden vanaf augustus 2015 uitgezonden op een van de zenders van SBS. Nu.nl zal de online rechten voor haar rekening nemen.

Gemiddeld kijkt 21,5% in de leeftijdsgroep tussen 15 en 34 jaar naar de UEFA Champions League. Hiervan is 68% man en 32% vrouw.