SBS krijgt vierde zender: SBS9
29-09-2014

Nieuwe vrouwenzender
SBS krijgt vierde zender: SBS9

Afgelopen zaterdag werd in de najaarspresentatie op Ibiza bekend gemaakt dat vanaf 1 januari 2015 SBS Broadcasting een extra zender krijgt: SBS9. Dit was al een tijdje geleden aangekondigd maar nu is definitief bekend gemaakt dat het niet om een ‘gokzender’ gaat maar om een vrouwenzender.

Na het nieuws dat RTL met een nieuwe zender komt, blijkt nu ook SBS in 2015 met een nieuwe zender te starten. SBS9 wordt een digitale zender die bij de kabelpakketten in het basispakket komt te zitten. Er wordt in eerste instantie niet veel eigen programmering verwacht. De zender gaat voornamelijk buitenlandse series en populaire films uitzenden. Het worden waarschijnlijk veelal Amerikaanse drama-series. Het profiel van de nieuwe zender is dan ook vrouwelijk.

Marktaandeel SBS groeit

Volgens televisiedirecteur Remco Van Westerloo is SBS, na een paar zware jaren, weer aan het groeien. Het marktaandeel in de doelgroep (kijkers in de leeftijd van 20-54 jaar) van de drie SBS-zenders opgeteld steeg dit jaar volgens hem van 17,8 procent naar 21 procent.