Shoppen doen we in de lente, adverteren in de herfst
18-08-2015

Onderzoek CG Selecties
Shoppen doen we in de lente, adverteren in de herfst

Nederlanders houden van shoppen. Dat wisten wij al, maar nu wordt het nogmaals bevestigd door een onderzoek van CG Selecties naar ‘de mening van Nederland’ onder 1143 Nederlanders.

Hieruit blijkt dat maar liefst 82% van de Nederlanders minimaal één maal per maand gaat shoppen. Hiermee bedoelen we dus geen boodschappen doen, maar echt daadwerkelijk shoppen voor kleding en andere grotere aankopen. Gemiddeld geeft bijna driekwart van de shoppers dan tussen de 20 en 100 euro uit.

De dames excelleren blijkt uit de NOM doelgroepmonitor. Vrouwen gaan vaker ‘de stad in’ dan de mannen. Ook gaan diegene waaraan advies wordt gevraagd over kleding, de ware fashionista’s, twee keer zo vaak shoppen als de niet fashionista’s.

Shoppen doen we het liefst in de lente gevolgd door de zomer. Het mooie weer zal hierin meespelen, maar misschien hebben we in die seizoenen ook wel een nieuwe garderobe nodig, passend bij het (hopelijk) zonnige weer?

Opvallend is dat er qua adverteren andere patronen worden gevolgd. De (bruto) mediabestedingen van de modebranche zijn de afgelopen jaren juist het hoogst in de herfst! Hier liggen dus kansen voor adverteerders: richt je in plaats van de wollige winterjas op het fleurige zomerjurkje.

Bronnen: NOM Doelgroepmonitor, 2014 I – 2014 II en Nielsen, Bruto Mediabestedingen Modebranche, gemiddelde 2013-2014.

Meer weten over wat wij weten over jouw branche? Neem dan contact op met ZIGT

Bron: CG Selecties, De mening van Nederland ‘Shoppers’, juli 2015.