Tarieven van de Persgroep zijn gehalveerd
01-09-2014

Goedkoper adverteren
Tarieven van de Persgroep zijn gehalveerd

De nieuwe tariefkaart van de Persgroep is een verademing ten opzichte van de commerciële proza van TMG. Van de een op de andere dag is het tarief voor de advertenties in de dagbladen gehalveerd. Een 1/1 pagina in de Volkskrant kostte bijvoorbeeld voorheen € 44.663,- en nu € 22.020,-. En het prijskaartje van eenzelfde pagina in het AD was € 66.273,- en nu € 31.837,-.

Als professionals worden we uitgebreid geïnformeerd door de accountmensen, maar ook zonder deze info komen wij eruit. Een kind kan de was doen en zo hoort het. Ik ben blij dat ik deze dag nog mee maak. En dat zelfs terwijl de kranten nog een mooi bereik scoren. Tevens staat er in het persbericht dat er een B-to-B campagne van TBWA/Neboko op ons professionals wordt losgelaten. Willem Albert Bol gaat ons nog eens even goed uitleggen waarom het tarief opeens wordt gehalveerd. De primaire vraag rijst uiteraard waarom adverteerders tot vandaag het dubbele hebben moeten betalen.

Beste adverteerder. Ik zou toch even in uw administratie kijken of u wellicht niet iets teveel heeft betaald de afgelopen decennia. Benieuwd of de campagne hier een eenvoudig antwoord op weet te geven.

Bekijk hier de Tariefkaart Persgroep 2015.