#throwbackthursday
15-08-2013

Social media
#throwbackthursday

Het is donderdag en dat betekent dat we op social media weer veel Throwback Thursday foto’s kunnen verwachten. Throwback Thursday is een terugkerend thema op (met name) Instagram, Twitter en Tumblr waarbij foto’s van vroeger gepost worden voorzien van de hashtag #throwbackthursday en #tbt.

Throwback Thursday start volgens sommigen al in 2003. De eerste keer dat de hashtag #ThrowbackThursday wordt gebruikt op Instagram is in 2011. Daarna wordt het al snel een hit waaraan ook beroemdheden meedoen.

Je kunt uiteraard niet zomaar elke foto plaatsen. Zo dient de foto minimaal 5 jaar oud te zijn en is het gewenst om in te haken op de actualiteit: als het Kerstmis is, plaats je een oude kerstfoto en in de zomer plaats je zomervakantiefoto’s. Het is natuurlijk erg leuk om de echt oude foto’s te zien van vrienden en kennissen, vooral als de neonkleuren en permanentjes volop aanwezig zijn. Hierin ligt waarschijnlijk ook voor het grootste deel de charme en daardoor de aanhoudende populariteit van de Throwback Thursdays. Er zijn op Instagram inmiddels al miljoenen foto’s met de hashtag geplaatst.

De nieuwste trend is om op woensdag een throwback foto te plaatsen (#Throwbackwednesday). Zo laat Carice van Houten weten dat een dagje eerder eigenlijk ook niet uitmaakt. Als bedrijf kun je uiteraard ook meedoen aan de Throwback Thursdays. Want of het nu om een verouderd (en hilarisch) kapsel gaat of om een logo, het blijft grappig om te zien wat we jaren geleden prachtig vonden.