De week van het Microkrediet van Oikocredit Nederland
03-12-2019

Trotse impact maken!
De week van het Microkrediet van Oikocredit Nederland

De eerste week van december staat bij ZIGT niet alleen in het teken van Sinterklaas, maar ook in het teken van microkrediet.

Van 2 tot en met 8 december is het de Week van het Microkrediet. In deze week wordt aandacht besteed aan de impact die microkrediet heeft op de levens van mensen in Latijns-Amerika, Afrika en Azië.

Oikocredit is een van de grootste sociaal investeerders in microkrediet, landbouw en duurzame energie ter wereld. Met een netwerk van meer dan 600 partners hebben zij zo impact op de levens van 37 miljoen mensen in landen in Afrika, Azië en Latijns-Amerika.

Microkrediet is een kleine lening. Hiermee kunnen ondernemende mensen zich aan armoede onttrekken en zélf aan hun toekomst bouwen, hun gezin onderhouden en hun kinderen naar school sturen.

Startschot voor de jaarlijkse Week van het Microkrediet van Oikocredit Nederland is een bijzondere tentoonstelling: in de lichthal van het Tropenmuseum staat een week lang een tentoonstelling die de verhalen van trotse microkrediet ondernemers vertelt.

De expositie gaat over wat mensen trots maakt. Dat vraagt Oikocredit aan microkredietondernemers in Afrika, Azië en Latijns-Amerika, maar ook aan mensen uit Nederland. Deze Nederlanders krijgen de unieke kans om professioneel geportretteerd te worden in een foto-expositie die komend jaar wordt opgebouwd. Om mee te dingen kunnen mensen in de week van 2 december in het Tropenmuseum zelf een foto maken in het speciaal ingerichte fotohokje of online een foto uploaden via weekvanhetmicrokrediet.nl. Uit alle inzendingen wordt een aantal verhalen geselecteerd die onderdeel gaan uitmaken van deze expositie.

Voldoende reden voor ZIGT om deze week extra aandacht te besteden aan de impact die Oikocredit maakt. Bezoek sowieso de tentoonstelling de komende week.

Stem deze week aanvullend af op Sublime FM: hier worden de komende 7 dagen unieke Microkrediet Stories tot leven gebracht. In de Microkrediet Stories worden dagelijks inspirerende verhalen van microkredietondernemers gedeeld. Neem bijvoorbeeld het verhaal van Segundo uit Ecuador die met hulp via Oikocredit al 48 jaar waanzinnig mooie hoeden maakt van geïmporteerd stoffen uit Italië, of het verhaal van de Mexicaanse Delfina met haar eigen ijssalon.

De Microkrediet Stories zijn dagelijks te horen van maandag tot en met zondag om 08.30, 11.30, 15.30 en 17.30 uur.

Voor meer informatie, ga naar: