Twitter introduceert videoadvertenties met autoplay
15-07-2015

Twitter speelt direct video af
Twitter introduceert videoadvertenties met autoplay

Met deze nieuwe advertentiemogelijkheid gaat Twitter, net als Facebook, videoadvertenties aanbieden die direct beginnen af te spelen in de timeline van de gebruiker. Als op de video wordt geklikt, wordt de video weergegeven op full screen met geluid. Net als bij gewone tweets kan een videoadvertentie worden geretweet, kan er op worden gereageerd of kan deze worden toegevoegd aan de favorieten van de gebruiker.

De adverteerder betaalt per advertentieweergave. Twitter rekent een weergave pas als de video voor 100% in beeld is en langer dan 3 seconden wordt weergegeven. Ook bij deze advertentievorm werkt het afrekenmodel op basis van een advertentieveiling; er wordt een maximale prijs ingesteld voor één videoweergave.

De statistieken verschaffen inzicht in de uiteindelijke kosten van de videoweergave, hoelang de video daadwerkelijk wordt bekeken en welke acties er nog meer zijn gekomen op de tweet.

Of de kosten per view net als bij Facebook rond de € 0,01 komen te liggen en wat de daadwerkelijke kosten per uitgekeken video worden, zal de praktijk moeten uitwijzen.

Mediabureau ZIGT, Janinka Zilverschoon