Verkoop reclamezendtijd BNR Nieuwsradio nu ook via One Media Sales
17-12-2014

Nieuwe zender voor OMS
Verkoop reclamezendtijd BNR Nieuwsradio nu ook via One Media Sales

Per 1 januari 2015 brengt BNR Nieuwsradio een deel van de verkoop van reclamezendtijd onder bij One Media Sales. Het gaat hierbij enkel om de verkoop van reclamecommercials via de mediabureaus.

Het portfolio van One Media Sales wordt hiermee uitgebreid naar in totaal zeven zenders. Voor de zenders Radio 538, Slam!FM, 100%NL, Sublime FM, Radio 10 en Efteling Radio verloopt de verkoop van de radiocommercials al enige tijd via One Media Sales. Samenwerkingen op het gebied van non-spot (alles behalve reguliere spot) verloopt nog rechtstreeks bij de merken.

Doordat BNR nu via One Media Sales ingekocht kan worden, wordt het totaalbereik in de zakelijke doelgroep verhoogd. Voor BNR Nieuwsradio betekent dit vooral kansen om mee te worden genomen in bredere campagnes. Middels de pakketten die nu aangeboden worden kan BNR Nieuwsradio eerder meegenomen worden. Inkoop op basis van GRP’s is nieuw maar prettig voor klanten om uiteindelijk af te kunnen rekenen op basis van de werkelijke luistercijfers.

Qua tarifering op GRP-inkoop zien we gelijk dat BNR Nieuwsradio in verhouding duur geprijsd blijft. De zenderindex is 300 ten opzichte van 100 bij Radio 538 en 85 bij Radio 10. BNR Nieuwsradio bereikt een specifieke B-to-B doelgroep en dat zie je terug in de tarieven. De hoge index kan echter wel voordeliger uitpakken wanneer een adverteerder naast BNR ook tegelijk bij andere zenders inkoopt.

We zijn benieuwd hoe dit zich ontwikkelt de komende periode en of de wens van BNR Nieuwsradio om hun adverteerdersdoelgroep te verbreden uit zal komen.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor een radiocampagne? Informeer bij jouw huidige contactpersoon binnen ZIGT of neem direct contact op met ZIGT Mediabureau.