Vreemde leuke eendjes op SBS6
11-05-2016

Kwaak!
Vreemde leuke eendjes op SBS6

SBS trekt het laatste TV-seizoen veel BN’ers haar kant op. Irene Moors is wel een van de opvallendste TV-sterren die de overstap heeft gemaakt naar SBS (op Frank Visser na van wie iedereen dacht dat hij altijd op NPO1 te bewonderen zou zijn). Sinds april presenteert zij op de zaterdagavond het nieuwe programma ‘De Vreemde Eend’ op SBS6. In dit nieuwe spelprogramma nemen twee teams het tegen elkaar op en moet elke ronde geraden worden die de ‘vreemde eend’ in de bijt is. In april lagen de gemiddelde kijkdichtheden van dit programma boven de 3% op de doelgroep 13+. Een nette start voor een nieuwe show op SBS6!

Toch zal het nu wel spannend gaan worden met nieuwe afleveringen van ‘Professor Nicolai en Dr. Beckand op RTL4 rond hetzelfde tijdstip, gevolgd door ‘Het zijn net Mensen’ met Humberto Tan, Najib Amhali en Philip Geubels. De kijkdichtheden van deze programma’s liggen op RTL4 een stuk hoger, gemiddeld boven de 5% op de doelgroep 13+.

Misschien is de strijd om de zaterdagavond niet heel spannend. Wel laat de overstap van o.a. Irene Moors, Frank Visser en laatst ook Lucille Werner zien dat SBS tactisch bezig is om goede presentatoren aan te trekken en daarmee te proberen goed scorende programma’s te produceren. Niet alleen door het aantrekken van goede presentatoren, maar ook door nieuwe Nederlandse series als ‘De Jacht’ is SBS bezig hun zenderaandeel te vergroten. Of deze tactiek werkt is natuurlijk een andere vraag, maar wel goed om deze ontwikkelingen goed in de gaten te houden!

Danielle Crombeen
Danielle Crombeen
Media Consultant