Wordt 2017 het jaar van adverteren op Snapchat?
12-01-2016

Politieke figuren spelen er al mee
Wordt 2017 het jaar van adverteren op Snapchat?

Grappige filters, korte chats en een ‘real life’ kijkje in het leven van jouw helden. Snapchat is dé entertainment app van dit moment en vooral populair onder jongeren. En daarmee de manier voor politici als Trudeau om deze doelgroep te bereiken. De commerciële mogelijkheden van de app blijven in vergelijking met Facebook en Instagram echter achter. Maar wie weet komt daar verandering in.

De Canadese minister-president, Justin Trudeau, was de eerste politicus die via Snapchat gistermiddag  vragen beantwoordde. Tijdens zijn live story werden politieke vragen gesteld als welke plannen hij heeft om educatie voor de middenklasse toegankelijk te maken, tot vragen over de haarproducten die hij gebruikt. Ook Nederlandse politici ontdekken steeds meer mediavormen om met het jongere publiek in contact te komen. Zo praatte Mark Rutte recent met vlogger Youssef Koukouh over de mogelijkheden van YouTube, zet Jesse Klaver een Pokémonfilmpje in voor zijn campagne en heeft Geert Wilders de meeste aanhangers (162.131) op Facebook.

Aankomend Amerikaans president, Donald Trump, maakt vooral gebruik van Twitter. Met de ontwikkelingen in politiek mediagebruik wordt het interessant om te zien welke media hij tijdens zijn presidentschap gaat inzetten. Wij achten de kans groot dat meer politici Trudeau’s voorbeeld volgen na zijn Snapchat optreden. Als meer politieke leiders Snapchat gebruiken, worden de commerciële kansen voor het medium ook interessanter. Wordt 2017 het jaar van adverteren op Snapchat? Wij volgen de ontwikkelingen op de voet.

Ben jij benieuwd wat wij met social media voor jouw merk kunnen betekenen? Neem dan contact op met Team Social & Content. We denken graag mee!

Elsa Govaarts, Mediabureau ZIGT