ZIGT goed vertegenwoordigd bij Media100
13-12-2017

ZIGT'ers in de top!
ZIGT goed vertegenwoordigd bij Media100

Het is de tijd van de lijstjes. Afgelopen week kon er niet alleen gestemd worden op de Top2000, maar werd in NH Hotel Barbizon in Amsterdam ook de Media100 bekendgemaakt. Jaarlijks worden er 300 personen genomineerd, waarbij er plek is voor maximaal 100 nieuwe genomineerden. De mensen die het meest worden voorgedragen en die de meest relevante motivaties krijgen, worden uiteindelijk genomineerd. Natuurlijk zijn hier criteria aan gesteld. Zo moet het gaan om mensen die het mediavak vooruit helpen, innovatie stimuleren, zichtbaar zijn, hun mening geven en bijdragen aan het debat over de ontwikkeling van de media. Naast deze lijst met de 100 ‘meest invloedrijke’ mensen in de mediawereld werd ook de Mediabelofte van het jaar verkozen en werden er diverse deellijsten per branche gepubliceerd, waaronder de Mediabureau50.

MediaBelofte van het Jaar
ZIGT is heel trots op het feit dat Lise Donkersloot behoorde tot de genomineerden voor Mediabelofte van het jaar. Ze won dan wel net niet, maar voor ons is ze een echte topper. Een interview met Lise over deze nominatie is hier te lezen.

Nieuwkomer in de Media100
Joost Istha, oprichter van ZIGT is dit jaar binnengekomen in de Media100 op plaats 59, mede vanwege zijn kijk op ons vakgebied. Onlangs gaf Joost nog een interview hierover aan Nederlands Medianetwerk TV. Dit interview is hier terug te kijken.

De Top 3 van de Media100 wordt gevormd door John De Mol, Arjen Lubach en Eva Jinek. Ruud de Langen van Mindshare is het hooggeplaatst vanuit de mediabureaus en hij wist de avond een luchtig tintje mee te geven met een column die hij voordroeg. Voor de liefhebbers is deze hier terug te lezen.

Daarnaast zijn ook de vijftig meest invloedrijke personen in de mediabureaubranche in kaart gebracht. In de Mediabureau50 staan naast Joost Istha (positie 11) ook ZIGT directeur Rogier Bruggeman (positie 34) en Digital Director Menno Westinga (positie 45).