ZIGT helpt Zorgverzekeraars Nederland
09-09-2015

Dialoogplatform gelanceerd
ZIGT helpt Zorgverzekeraars Nederland

Zorgverzekeraars Nederland (ZN) heeft vandaag het dialoogplatform Zorgdialoog.nu gelanceerd. Op dit platform kunnen verzekerden, zorgaanbieders en zorgverzekeraars met elkaar in gesprek over ieders rol in het zorgstelsel en de dilemma’s die ze tegenkomen.

Hieromheen is door BVH een campagne ontwikkeld waarin de diverse dilemma’s centraal staan. ZIGT heeft het media advies en de inkoop op zich genomen. Via 1/1e pagina’s in diverse dagbladen, opiniebladen en vaktijdschriften en inzet van online advertorials en nieuwsbrieven zullen de komende twee maanden meerdere zorg facetten onder de aandacht worden gebracht. Via het nieuwe dialoogplatform kunnen consumenten en mensen die werkzaam zijn in de zorg vervolgens de dialoog met elkaar aangaan.

Het centrale thema is: Zorg gaat (helaas) ook over geld. De eerste advertentie staat sinds gisteren in veel dagbladen en heeft als kopregel: In de ideale wereld hebben zorg en geld niets met elkaar te maken. De praktijk is echter weerbarstiger en ontstaan op het snijvlak van ‘zorg’ en ‘geld’ lastige dilemma’s. “Alleen wanneer we met elkaar het gesprek aangaan over deze dilemma’s en alle partijen hun verantwoordelijkheid nemen, kunnen we goede zorg voor iedereen toegankelijk en betaalbaar houden”, aldus de brancheorganisatie. In de vervolgadvertenties worden vier deelthema’s gepresenteerd als basis voor de dialoog.