ZIGT integreert QlikSense voor business intelligence
07-09-2016

Qlik Sense en CTRL
ZIGT integreert QlikSense voor business intelligence

Sinds dit jaar heeft ZIGT een realtime media dashboard voor adverteerders ZIGT CTRL. De visualisatie van de data vindt plaats via de BI tool van Qlik Sense. Het technische warenhuis waar offline en online media samenkomen alsmede onderzoekdata en klantdata in eigendom van ZIGT. Deze grote hoeveelheid data vergt de beste oplossing om visualisatie snel en makkelijk vorm te geven.

Wij hebben dit gevonden in de samenwerking met Qlik Sense. Klanten van ZIGT kunnen zo continu inzicht krijgen in de voortgang van KPI’s. Dagelijks leveren we zo het bewijs dat investeringen effectief en efficiënt zijn ingezet. Voorheen konden we adverteerders pas na verloop van tijd informeren over de campagneresultaten. Dankzij het integreren van Qlik Sense in onze dashboardportal weten wij dagelijks hoe het staat met het bereik, de bekendheid, de beleving van de campagne en resultaten in termen van gedrag kortom hoe gaat met mijn merk in het media domein! CTRL maakt adverteerders slimmer, discussies scherper en optimalisaties beter.

Wij hebben gekozen om met de internationale BI oplossing van Qlik Sense te werken, omdat deze technologie ons in staat stelt vanuit veel verschillende databronnen snel één inzicht te creëren. Qlik geeft zelf aan leider te zijn in the visual analytics market en dat is precies wat wij zochten. Dankzij Qlik Sense kunnen we alle on- en offline databronnen automatisch en realtime koppelen, zodat er een totaaloverzicht ontstaat van wat er gisteren is gebeurd met de media-investeringen. Qlik Sense benadert data vanuit een associatief model, waardoor het voor adverteerders mogelijk is om data vanuit verschillende kanten te bekijken, benaderen en te analyseren.

Adverteerders krijgen dankzij onze aanpak direct, realtime inzicht in hun data van alle mogelijke bronnen. Relaties tussen investeringen en alle vormen van resultaat (websitebezoek, e-commerce, verkopen, etc) kunnen zichtbaar gemaakt worden in ZIGT CTRL.

Geef mij ook CTRL!

Mediabureau ZIGT, Menno Westinga.