ZIGT Masterclass: Ik heb getwijfeld over België
21-12-2017

"...want dat taaltje is zo zacht"
ZIGT Masterclass: Ik heb getwijfeld over België

ZIGT gelooft in kennis delen en ervaringen uitwisselen. In 2018 organiseren we gedurende het jaar een aantal gratis masterclasses voor marketeers. De eerste masterclass van het jaar zal plaatsvinden op donderdag 1 februari 2018 en staat in het teken van media en ondernemen bij onze zuiderburen: ‘Hoe word je succesvol in België? Wat zijn de verschillen met Nederland? Wat zijn de do’s en don’ts die het verschil kunnen maken tussen succesvol ondernemen en met de staart tussen de benen terugkeren.

Het Goede Doel zong het al in de jaren ’80: ‘Ik heb getwijfeld over België’. Het land ligt zo dichtbij, maar is toch anders door een verschil in taal, cultuur en medialandschap. Hoe zorg je ervoor dat je het maximale uit je onderneming haalt? Kun je als Nederlandse marketeer in België overleven? We nemen je graag mee in onze avonturen in België. ZIGT heeft 6 jaar geleden haar Belgische vestiging opgericht en dat ging niet zonder slag of stoot. Veel Nederlandse mediabureaus gingen ons voor en geen van hen is daar gevestigd. ZIGT is inmiddels een succesvol bureau in België.

 

Oprichter Joost Istha neemt jullie mee in het starten van een onderneming in België. Sven Dekoster is Media Director bij ZIGT België en heeft daarvoor jarenlange ervaring aan exploitantzijde (of regiezijde zoals ze daar zeggen). Hij vertelt over het Belgische medialandschap en hoe te onderhandelen in België. ZIGT heeft zes jaar geleden niet als enige de stap naar het zuiden gemaakt. Ook Jonas Braun, Manager Media Strategy bij Lidl België, is als Nederlandse marketeer aan de slag gegaan in België en weet wat je wel en ook wat je niet moet doen. Hoe leuk het is, maar ook hoe eenzaam soms.We verwelkomen ook special guest Peter Vandermeersch, hoofdredacteur van het NRC. Peter is regelmatig te zien in DWDD en inmiddels één van de bekendste Belgen die juist de stap andersom naar Nederland heeft gemaakt. In zijn boek ‘Ik zou zo graag van jullie houden‘ beschrijft hij op zijn eigen wijze waarom hij Nederlander wil worden, maar ook België niet los kan laten. Hij neemt je tijdens zijn aanwezigheid bij ZIGT mee in zijn visie op wonen en werken in Nederland en België.

In twee uur tijd word je door Joost, Sven, Jonas en Peter klaargestoomd om succesvol te zijn in België, of in elk geval de eerste veelgemaakte fouten te voorkomen. Ben je dus als marketeer in Nederland ook verantwoordelijk voor België, of heeft jouw bedrijf juist plannen om ook in het zuiden actief te worden? Dan mag je deze masterclass niet missen.

ansluitend mag uiteraard een Belgisch hapje en drankje niet ontbreken en kun je ook met de andere aanwezigen jouw ervaringen of vragen delen.


Programma

15.00 – 15.30 Ontvangst
15.30 – 17.30 Welkom en sprekers
17.30 – 19.00 Afsluiting en borrel

De Masterclass vindt plaats bij het kantoor van ZIGT Nederland:
Polarisavenue 175
2132 JJ Hoofddorp

 

Indien je nog vragen hebt kun je contact opnemen via masterclass@zigt.nl of (023) 55 40 528.

We hopen jullie te mogen begroeten op 1 februari.