Facebook gaat identiteitsdiefstal tegen en meer
23-06-2017

ZIGT Social Media Friday
Facebook gaat identiteitsdiefstal tegen en meer

Daar is hij weer: de ZIGT Social Media Friday! Het Social & Content team praat je bij over de nieuwste ontwikkelingen op planeet Social. Waar moeten we de komende week op letten? Wat is nieuw? Pak er alvast een drankje bij en ga er nog even voor zitten.

Facebook wil identiteitsdiefstal tegengaan

In India komt Facebook met een nieuwe functie om profielfoto’s te beschermen. Verschillende Indiase vrouwen hebben aangegeven geen profielfoto te willen uploaden omdat ze bang zijn voor diefstal en de gevolgen die dit met zich meebrengt.

Profielfoto’s die voor deze functie zijn aangemeld kunnen niet gedeeld worden en de beschermde profielfoto’s kunnen alleen door de eigenaar en zijn vrienden worden getagd. Facebook breidt het nog verder uit door de Android-app zo in te stellen dat het niet meer mogelijk is om screenshots van de beschermde foto’s te maken. Zelfs met een kleine aanpassing, zoals het toevoegen van een transparant watermerk-patroon aan de foto, wordt het lastig de afbeelding te kopiëren

Of deze optie ook buiten India wordt geïntegreerd in Facebook is nog niet bekend.

Nieuwe campagneplanner voor Facebook

Goed nieuws voor bureaus! Facebook heeft afgelopen dinsdag namelijk de nieuwe hub “Campagneplanner” gelanceerd. Met de Campagneplanner kun je binnen de Business Manager mediaplannen opstellen en vergelijken, maar ook voorspellingen maken, mediaplannen delen, prognoses maken en optimaliseren op basis van budget.

Het Social en Content team zal binnenkort een uitgebreid artikel schrijven over de bevindingen van deze tool.

Instagram lanceert nieuwe Face Filters en zomerstickers

Passend bij de hittegolf van de afgelopen week komt Instagram met nieuwe zomerse Face Filters en stickers om je Stories mee op te fleuren.

De stickers zijn helemaal in zomerstijl zoals bijvoorbeeld stukjes watermeloen, een opblaasbare flamingo of een strandbal. Daarnaast zijn de twee nieuwe filters helemaal in stijl van het seizoen.

Snaps van vrienden op kaart met ‘Snap Map’

Elkaar inspireren en motiveren om op avontuur te gaan is het idee achter de nieuwe functie ‘Snap Map’ op Snapchat. Je kunt met deze functie op een landkaart zien of je vrienden in de buurt zijn. Ook worden onbekenden zichtbaar.  Daarnaast deelt Snapchat evenementen die in de buurt zijn waarvan je het verhaal kunt bekijken. Wil je jouw locatie liever niet delen? Dan kun je de functie tijdelijk uitschakelen.

Speciale Snapchat series

Time Warner (Amerikaans entertainmentbedrijf) heeft bekend gemaakt dat ze speciale televisieseries voor Snapchat gaan maken. Snapchat wil hiermee vooral de jongere doelgroep aanspreken door drie series per dag uit te zenden van maximaal vijf minuten. Eerder werkte Snapchat al samen met Disney voor een korte serie.

Bron: FacebookInstagramNURTLZ