Bewuster omgaan met je tijd op social media?
04-08-2018

ZIGT #socialmedia
Bewuster omgaan met je tijd op social media?

Het is weer vrijdag, dus de hoogste tijd voor een nieuwe social update. Hoeveel tijd besteed jij per dag op social media? Met de timer kun je bewuster omgaan met je tijd online. Vind jij de nieuwe update op Instagram helemaal niets? Wij leggen je uit hoe je incognito blijft. Het aantal Twitter gebruikers daalt weer en LinkedIn komt deze week met een nieuwe feature.

Hoeveel tijd besteed jij per dag aan social media?

Facebook en Instagram krijgen een timer die ervoor moet zorgen dat mensen bewuster omgaan met hun tijd op social media. In het dashboard kun je straks zien hoeveel tijd je gemiddeld op de kanalen besteed en die precieze cijfers geeft over de laatste zeven dagen. Gebruikers kunnen aangeven hoeveel tijd ze maximaal willen besteden en krijgen een seintje als deze periode verstreken is. Tot slot komt er ook nog de mogelijkheid om notificaties op de telefoon een tijdje stil te zetten. Wij zijn heel benieuwd!

Dit is hoe je incognito blijft op Instagram

Met de nieuwste functie op Instagram kun je door middel van een groen lampje zien wanneer iemand online is. Gelukkig heeft Instagram er rekening mee gehouden dat niet iedereen hier blij van wordt. Wil je de nieuwe feature tegenwerken? Dat kan! Ga naar je profiel, instellingen, privacy en beveiliging en kies voor activiteitstatus uitschakelen. Nu kan niemand meer zien wanneer je online bent geweest óf wanneer je voor het laatst actief bent geweest. Er is alleen één klein addertje onder het gras: jij kunt de activiteit van anderen nu ook niet meer zien.

Twitter gebruikers blijft dalen

De gebruikers van het social platform blijven maar dalen. Het aantal maandelijkse gebruikers zakte dit kwartaal van 336 naar 335 miljoen. Door deze terugval stortte het aandeel van Twitter flink in deze week. Dit heeft er met name mee te maken dat Twitter veel nepaccounts heeft verwijderd. “We zijn ervan overtuigd dat dit de beste keuze is voor de lange termijn, en we zorgen ervoor dat de groei op de lange termijn behouden blijft terwijl de we de gesprekken op Twitter verbeteren”, stelt Twitter. Wat denk jij? Is Twitter een verloren zaak?

Sneller en eenvoudiger communiceren met LinkedIn connecties

Naast WhatsApp en Facebook kun je straks ook op LinkedIn gebruik maken van spraakberichten. De berichten, die je alleen via een persoonlijk bericht kan versturen, zijn volgens LinkedIn handiger dan telefoontjes of voicemails, omdat gebruikers het later kunnen beluisteren. Ook kunnen mensen zich beter uiten in een spraakbericht dan via tekst. De komende weken wordt de functie wereldwijd uitgerold. Ga jij van deze nieuwe functie gebruik maken?

Wil je meer informatie over de advertentiemogelijkheden op de verschillende social media kanalen? Neem dan contact op met het Social & Content team van ZIGT.