Chatten en delen in YouTube app
30-06-2017

ZIGT #socialmedia
Chatten en delen in YouTube app

Yeah! Het is de laatste dag van de werkweek en dat betekent een ZIGT #socialmedia update!… en bijna weekend natuurlijk ;). Het Social & Content team praat je bij over de nieuwste ontwikkelingen op planeet social. Waar gaan we de komende week op letten? Welke nieuwe features zijn er? Ga er nog even voor zitten voordat je straks het heerlijke weekend in duikt.

Onduidelijkheid over privacy ‘Snap Map’

In onze vorige update vertelden wij dat Snapchat een nieuwe functie heeft geïntroduceerd genaamd ‘Snap Map’ waarbij je op een landkaart ziet of je vrienden in de buurt zijn. Over deze nieuwe feature is veel ophef ontstaan. Het is namelijk niet duidelijk op welke momenten de locatie gedeeld wordt.

Wanneer je de ‘Snap Map’ activeert kun je kiezen uit drie opties om je locatie te delen: helemaal niet, alleen met vrienden of een groep die jij zelf selecteert. In eerste instantie klinkt dit veilig, echter refresht Snapchat de locatie iedere keer als je de app opent. Als je veelvuldig gebruik maakt van Snapchat deel je dus ongemerkt verschillende keren je locatie. Mocht je dit niet willen dan kun je de ‘onzichtbare modus’ selecteren.

Visuele reacties LinkedIn

Onder het mom van ‘een beeld zegt meer dan duizend woorden’ geeft LinkedIn je vanaf heden de optie om afbeeldingen toe te voegen aan reacties op LinkedIn posts. Dus heb je geen tijd/zin om een uitgebreid verhaal te typen? Dan kun je vanaf nu een afbeelding in het reactiebalkje droppen!

Chatten en delen in Youtube app

Wie de Youtube app gebruikt kan binnenkort iets nieuws verwachten, namelijk de mogelijkheid om te chatten onder een video. Deze functie werd eerder al onder de aandacht gebracht. Naast de algemene chatfunctie onder een video, geeft Youtube je de optie om met je vrienden te chatten nadat je een video met hen gedeeld hebt. Met deze nieuwe functionaliteiten moedigt YouTube het delen van video’s aan zodat de interactiviteit binnen de app zal toenemen.

Deze zomer komt er nog een update voor de Youtube app aan, namelijk de dynamische videospeler. Waar Youtube voorheen video’s toonde met zwarte balken aan de zijkanten, zal de video nu schermvullend getoond worden.

Is de video die je kijkt vierkant of langgerekt? Dan wordt de speler daar op aangepast. Geen storende zwarte balken meer maar een volledig videoscherm voor een betere beleving

Mijlpaal voor Facebook

Afgelopen dinsdag is Facebook de 2 miljard actieve gebruikers gepasseerd! In 2013 werd de magische grens van 1 miljard gebruikers behaald, oftewel een verdubbelding in vier jaar tijd. Door dit aantal actieve gebruikers is Facebook veruit het grootste Social Media kanaal. Let wel, het gaat hier om ingelogde gebruikers.

Het ontwerpen van je eigen filter met Snapchat

Vanaf nu is het mogelijk om direct in de app eenvoudig eigen Snapchat filters te maken. De optie is te gebruiken via “On-Demand Geofilters” en biedt de gebruiker de mogelijkheid snaps te personaliseren. De betaalde optie kan vanaf $5,99 dollar worden gebruikt.

Kwetsende reacties worden met kunstmatige intelligentie bestrijdt op Instagram

Instagram zet kunstmatige intelligentie in om beledigende, aanstootgevende en storende reacties op het platform te verbergen. Middels context bepaling en softwaresysteem DeepText worden dergelijke reacties in categorieën zoals seksuele intimidatie, pesten of racisme geplaatst. De filter is in eerste instantie alleen toepasbaar op Engelse berichten. In een later stadium zullen hier ook andere talen aan toe worden gevoeld.

Wil je meer informatie over de advertentiemogelijkheden op de verschillende social media kanalen? Neem dan contact op met het Social & Content team van ZIGT.

Bronvermelding: