De ontwikkelingen gaan in sneltreinvaart
09-03-2017

ZIGT #socialmedia
De ontwikkelingen gaan in sneltreinvaart

#Socialmedia is volop in beweging. Facebook introduceert adverteren op de Marketplace en komt met de lang verwachte vacaturepagina Jobs. Snapchat werkt aan een nieuwe camerabril, voortaan kun je Tweets opslaan en Instagram doet geheimzinnig. Hieronder vertellen wij je meer over de nieuwste snufjes!

Adverteren in Facebook Marketplace

Naast de verschillende advertenties op de tijdlijn, zoals instant articles en in-stream video’s, kan dit voortaan ook in Facebook Marketplace! Mede omdat Facebook er maandelijks duizenden nieuwe adverteerders bij krijgt, is er met deze uitbreiding meer advertentieruimte beschikbaar.

De advertentiematen in de Marketplace wijken niet af van de overige uitingen, waardoor je als adverteerder dezelfde ads kunt gebruiken. Wel zo gemakkelijk! De advertenties zullen tot dusver alleen in de mobiele app zichtbaar zijn.

Facebook Jobs: de nieuwe concurrent van LinkedIn

Facebook komt met een nieuwe pagina waar bedrijven vacatures kunnen delen, namelijk Jobs. Op het dashboard van Jobs kunnen bedrijven vacatures plaatsen. Daarnaast kunnen zij hun vacatures promoten als advertentie op de tijdlijn of in de Marketplace.

In een paar klikken kun je solliciteren op de functie, omdat Facebook alvast de beschikbare profielinformatie in het sollicitatieformulier invult. De pagina Jobs is beschikbaar in Engeland, Frankrijk en Duitsland, maar het zal niet lang duren voordat we er in Nederland ook gebruik van kunnen maken. Wij zijn benieuwd naar welke informatie werkgevers van de gebruikers kunnen zien. Want wat als zij jouw party pics kunnen bekijken?

Tweets kun je voortaan opslaan

Twittergebruikers kunnen voortaan tweets opslaan om ze later terug te lezen. Omdat Twitter een erg snel medium is en je soms berichten wilt opslaan voor later, is dit voor veel gebruikers een hele handige functie. Daarnaast is het ook mogelijk om een Tweet via een privébericht te sturen. Anderen kunnen niet zien welke tweets je opslaat, in tegenstelling tot de like-knop, die nu vaak werd gebruikt om tweets terug te vinden.

Speculeren over de nieuwe features op Instagram

Instagram is de laatste tijd flink aan het uitbreiden met nieuwe functies. Vorige week werd het gerucht verspreid dat Instagram zou werken aan een nieuwe videobelfunctie voor de mobiele app. Deze functie zou binnenkort beschikbaar zijn in het gedeelte van de app waarin gebruikers elkaar privéberichten sturen.

En alsof dat nog niet genoeg is, is er een tweede gerucht. Er zouden aanwijzingen gevonden zijn over een portretfunctie die aan de app zou worden toegevoegd. Zo zou het icoon van deze functie verschijnen als je Instagram Stories opent en zoekt tussen de verschillende fotografie-opties.

Het lijkt erop dat Instagram wil bijblijven met andere social media platformen. Zo kunnen gebruikers al langere tijd (video)bellen met WhatsApp, Facebook Messenger en Snapchat. De social & content specialisten verwachten dat de portretfunctie vergelijkbaar zal zijn met de standaard portretmodus op de iPhone. We zijn benieuwd naar de nieuwe features en we houden je op de hoogte!

Snap werkt aan betere Snapchat Spectacles

Het bedrijf is zijn huidige camerabril aan het verbeteren met nieuwe functies, prestatieverbeteringen en kleuren. Met deze bril kunnen gebruikers opnames maken en dit direct delen op het platform.

Daarnaast zou Snap aan een totaal nieuwe versie van de bril werken. Deze bril heeft twee lenzen en bevat geavanceerde cameratechnologie. De eerste versie van de bril kwam vorig jaar op de markt, maar was niet echt een succes te noemen. Wij zijn dan ook benieuwd wat deze nieuwe ‘Spectacles’ gaat doen!

Wil je meer informatie over de advertentiemogelijkheden op de verschillende social media kanalen? Neem dan contact op met het Social & Content team van ZIGT.