De zeven vernieuwingen van LinkedIn en AI beschrijft Instagram foto’s
30-11-2018

ZIGT #socialmedia
De zeven vernieuwingen van LinkedIn en AI beschrijft Instagram foto’s

Het is hoog tijd voor een social update over deze laatste novembermaand van 2018. Facebook en LinkedIn hebben deze week niet stil gezeten en testen of implementeren allerlei nieuwe functies. Instagram zet een ontzettend goede stap richting het gebruiksvriendelijker maken van hun platform voor slechtzienden. En welke topman in de social media wereld stapt er deze week op?

Belangrijke overheidsmeldingen op Facebook

Facebook test in Australië met het tonen van meldingen voor belangrijke berichtgeving van lokale gemeenten. In een blogbericht laat het bedrijf weten dat de test ruim honderd gemeentepagina’s omvat. De meldingen zijn bedoeld voor mensen die in een bepaald gebied wonen. Via de berichten kan de lokale overheid situaties als stroomuitval, rampen of gesloten wegen direct melden aan omwonenden. De melding verschijnt in het nieuwsoverzicht van Facebook. Gemeente pagina’s kunnen niet continue deze meldingen versturen, er is een grens 35 berichten per maand.

Woorden wegfilteren op Facebook

Facebook heeft het maar druk deze week. Ze werken namelijk ook aan een functie waarmee je reacties met bepaalde woorden kunt wegfilteren. Deze functie is op Twitter al enige tijd beschikbaar. Op deze manier kun je jezelf afschermen tegen deze reacties. Je vrienden en de gebruiker die de reactie heeft geplaatst, zien dit nog wel. Het is niet bekend of en wanneer deze functie beschikbaar is.

Aantal Facebook-app downloads in Nederland daalt

Uit een rapport van Telecompaper blijkt dat er maar liefst een daling van 1,1 miljoen installaties van de Facebook-app heeft plaatsgevonden. In het vierde kwartaal van 2017 gaf 74% van alle Nederlanders aan dat zij de Facebook-app op hun telefoon hadden. In het derde kwartaal van 2018 was de app aanwezig op 68% van alle smartphones.

Waar Facebook installaties verliest, stijgt juist het aantal installaties van de Instagram en Snapchat app. Instagram werd tussen het vierde kwartaal van 2017 en het derde kwartaal van 2018 4% meer download. Voor Snapchat was dit in dezelfde periode een stijging in het aantal installaties van 3%.

Instagram gebruikt AI om foto’s te beschrijven aan slechtzienden

Goed nieuws voor blinde en slechtziende smartphonegebruikers. Instagram gaat omschrijvingen van foto’s voorlezen. Voor de omschrijvingen wordt gebruik gemaakt van software die automatische objecten op foto’s kan herkennen. Ook kunnen gebruikers, via de feature ‘alt tekst’, handmatig een alternatieve tekst voor de foto invoeren. De schermlezers kunnen de omschrijvingen oppikken en aan de gebruiker voorlezen. De alternatieve teksten zijn onzichtbaar voor mensen die geen schermlezer gebruiken. Een mooie toevoeging!

Vernieuwingen binnen LinkedIn pagina’s

LinkedIn heeft niet een, niet twee, maar wel liefst zeven (!) veranderingen doorgevoerd binnen de LinkedIn pagina’s. Het platform focust zich met deze veranderingen op het stimuleren van conversaties tussen verschillende partijen, creëren van engagement en activeren van communities. Ben je benieuwd wat deze vernieuwingen zijn? Hier komen ze:

  1. Beheerders kunnen nu alle handelingen ook vanuit de app regelen. De functies op de website zijn nu ook allemaal beschikbaar voor mobiel. Ein-de-lijk!
  2. Je kunt hashtags volgen om te zien wat er speelt binnen je doelgroep. Een fantastische toevoeging om de monitoring rondom je bedrijf en bepaalde onderwerpen te vereenvoudigen.
  3. LinkedIn biedt suggesties aan om specifieke artikelen over een bepaald onderwerp te delen. Deze functie geeft een overzicht van de onderwerpen die onder jouw doelgroep populair zijn. Tip: creëer op basis van deze inzichten je eigen content!
  4. Je kunt nu meerdere soorten content delen, zoals PowerPoint presentaties, Word documenten en PDF’s. Dit bied je de mogelijkheid om het verhaal van je bedrijf beter en meer visueel te communiceren naar je doelgroep, volgers en medewerkers.
  5. Bedrijven kunnen content die openbaar is gemaakt door een medewerker nu opnieuw delen. Je kunt nu ook berichten delen waar jouw bedrijf in wordt genoemd. Dit zijn twee perfecte kansen om positieve berichtgeving over je bedrijf te delen met anderen!
  6. Ook de Career Pages hebben een verandering ondergaan en bieden nu meer ruimte om informatie over vacatures, medewerkers en de organisatie te delen.
  7. En als laatste: LinkedIn is de koppeling met Hootsuite aangegaan.

Al deze vernieuwingen worden de komende weken geïntroduceerd op het platform. We kijken er naar uit!

Wil je meer informatie over de advertentiemogelijkheden op de verschillende social media kanalen? Neem dan contact op met het Social & Content team van ZIGT.