Lancering Facebook News en nieuwe event functies Instagram en LinkedIn
28-10-2019

ZIGT #socialmedia
Lancering Facebook News en nieuwe event functies Instagram en LinkedIn

De social update van deze week praat je bij over de nieuwste ontwikkelingen op de populairste social mediakanalen. Zo introduceren zowel LinkedIn als Instagram een nieuwe functie omtrent events en zijn advertenties op Instagram nu ook te zien in een ander venster van de app. Ook Snapchat en Facebook hebben niet stilgezeten. Je leest het allemaal in deze nieuwe update.

Snapchat groeit en introduceert dynamic ads

Snapchat heeft deze week aangekondigd zijn advertentiemogelijkheden uit te breiden naar dynamische advertenties. Met deze toevoeging hoopt het platform nieuwe oplossingen te bieden voor marketeers om hun business naar een hoger niveau te tillen. Dynamic ads maken het adverteerders gemakkelijk door templates aan te bieden die ervoor zijn gemaakt om producten zo goed mogelijk uit te lichten. Dit zorgt ervoor dat advertenties binnen een handomdraai er visueel aantrekkelijk uit komen te zien, zonder dat er echte design skills aan te pas hoeven komen. Ook als er eventuele wijzigingen in de prijs of beschikbaarheid van het product komen, passen advertenties zich hier automatisch op aan. In de komende maanden komt deze nieuwe functie beschikbaar in Nederland.

Snapchat groeit tevens flink door want in het derde kwartaal van 2019 zijn er maar liefst zeven miljoen dagelijks actieve gebruikers bijgekomen. Het totale aantal Snapchatgebruikers komt daarmee op 210 miljoen.

Nieuwe event functies op LinkedIn en Instagram

LinkedIn heeft zich na lang wachten uitgebreid met een event functie. Met deze optie kunnen gebruikers hun netwerk uitnodigen en deelnemers op de hoogte houden van alle informatie rondom het event. Deze nieuwe functie van het platform wordt gelijk groots uitgepakt: aanwezigen op een evenement kunnen namelijk foto’s delen op het platform met een Snapchat-achtige frame of filter in het thema van het event.

Om in de event sferen te blijven: er gaan geruchten rond dat Instagram een nieuwe stickeroptie aan het testen is waarmee je mensen kunt uitnodigen voor een evenement. Met de nieuwe uitnodiging sticker kun je details van een toekomstig evenement zoals de titel, datum en locatie toevoegen en de sticker vervolgens delen in je Instagram story.

Instagram advertenties in ontdekken

Is het je al opgevallen dat Instagram advertenties niet alleen in je feed of stories verschijnen? Nu verschijnen advertenties ook in de optie ontdekken. Ontdekken is de plek waar Instagramgebruikers naartoe gaan om inhoud van andere gebruikers die zij niet volgen te ontdekken. De pagina is voor iedereen uniek en bevat gepersonaliseerde inhoud op basis van interesses. Bedrijven hebben nu dus de mogelijkheid om de mensen te bereiken die op deze pagina kijken. Dat is goed nieuws voor adverteerders want er gaan dagelijks 200 miljoen actieve gebruikers naar de ontdekken pagina. Aan de afbeeldingen of video’s op de ontdekken pagina zelf kun je niet zien dat het om een advertentie gaat. Pas als je op de betreffende afbeelding of video klikt opent zich een nieuw scherm waarin de advertentie wordt getoond.

Facebook lanceert Facebook News

Na maanden testen heeft Facebook een nieuwe tab toegevoegd: Facebook News. Vanuit deze tab, te vinden bovenin de navigatiebar, kunnen gebruikers het laatste nieuws vinden per topic, een algemene nieuwsupdate krijgen en ook bepaalde secties of publicaties verbergen. Kortom, Facebook News voorziet je elke dag van je persoonlijke nieuwsbehoeftes. Het nieuws komt van uitgevers waar Facebook een partnerschap mee is aangegaan en die geregistreerd staan in het nieuwspaginaregister van Facebook. Dit wekt wel gelijk een interessante discussie op, want uitgevers worden alleen geregistreerd als zij geen foutieve informatie verspreiden. Facebook bepaalt zelf wat foutieve informatie is en bepaalt dus zelf welke uitgevers mogen verschijnen in Facebook News. Helemaal bias vrij is dit nieuwe overzicht dus niet. Food for thought! De nieuwe functie is nu alleen nog beschikbaar de VS.

Wil je meer informatie over de advertentiemogelijkheden op de verschillende social media kanalen? Neem dan contact op met het Social & Content team van ZIGT.