Facebook lanceert videoplatform Facebook Watch
31-08-2018

ZIGT #socialmedia
Facebook lanceert videoplatform Facebook Watch

Deze week zijn er weer heel wat nieuwe ontwikkelingen geweest op social media. Zo lanceerde Google het nieuwe muziekplatform YouTube Music en bracht Facebook het nieuwe videoplatform Facebook Watch uit. LinkedIn maakt het vinden van de perfecte baan makkelijker, Instagram gaat meer gebruikers verifiëren en YouTube Creators kunnen non-skippable ads in gaan zetten.

Videoplatform Facebook Watch gelanceerd

Afgelopen donderdag is het videoplatform Facebook Watch wereldwijd beschikbaar gemaakt op Facebook, dus ook in Nederland. Via deze feature kun je samen met je vrienden online naar dezelfde video’s kijken. Dat maakt het zeer onderscheidend dan andere videoplatformen omdat de nadruk wordt gelegd op het sociale aspect en interactief kijken.

Facebook stelt speciale software beschikbaar waarmee videomakers aan de slag kunnen. Zij maken bijvoorbeeld video’s in de vorm van liveprogramma’s met interactieve elementen, denk hierbij aan een quiz waar kijkers aan mee doen. Facebook geeft nog een ander voorbeeld waarbij mensen samen kunnen stemmen op het vervolg van een serie. Het verhaal volgt dan het pad dat de meeste kijkers kiezen. Vanaf september worden in Nederland videoadvertenties in Facebook Watch getoond. Wij zijn erg benieuwd naar deze ontwikkelingen!

Instagram gaat meer gebruikers verifiëren

Wil jij ook al lange tijd zo’n blauw geverifieerd vinkje bij je profiel krijgen? Instagram maakt het voortaan mogelijk om zelf gemakkelijk een verificatie aan te vragen via instellingen. Daar staat nu de optie ‘verificatie aanvragen’. Het enige wat je nodig hebt is een officieel identiteitsbewijs. Helaas is de verificatie niet voor iedereen bedoeld en kom je alleen in aanmerking als bekende gebruiker met veel volgers.

Google lanceert YouTube Music

Deze week heeft YouTube zijn nieuwe muziekstreamingsdienst YouTube Music gelanceerd in Nederland. YouTube Music, een aparte mobiele app en desktopspeler, is een aanvulling op het huidige platform. Nu kun je ook muziek op de achtergrond beluisteren en downloaden voor offline gebruik. De gratis versie mengt reclames door de muziek heen. Wil je geen advertenties? Neem dan voor 10 euro per maand de premiumversie. Met deze nieuwe dienst gaat YouTube de concurrentie aan met Spotify en Apple Music. Ga jij YouTube Music gebruiken?

LinkedIn maakt het vinden van de perfecte baan makkelijker

Het zakelijke sociale platform LinkedIn heeft enkele nieuwe functies in LinkedIn Jobs toegevoegd, die het zoeken naar een passende baan gemakkelijker maakt. Zo heeft LinkedIn de zoekoptie ‘remote jobs’ toegevoegd om banen te vinden waar de aanwezigheid op een kantoor geen vereiste is. Hiermee speelt LinkedIn in op de vraag van starters om een goede balans tussen werk en privé te houden.  En dat is niet het enige wat LinkedIn heeft veranderd… Tegenwoordig kun je op jouw profiel je werkervaring binnen één bedrijf bundelen, handig als je verschillende functies en rollen hebt gehad!

Non-skippable ads in YouTube

YouTube Creators krijgen de mogelijkheid om advertenties te plaatsen in hun video’s die niet kunnen worden overgeslagen. Deze optie is voor videomakers die nu al de mogelijkheid hebben om geld te verdienen met advertenties. Het limiet van 30 seconden is verlaagd naar een beperkte lengte van 15 tot 20 seconden. De functionaliteit zal vanaf volgende week beschikbaar zijn voor alle YouTube-partners.

Wil je meer informatie over de advertentiemogelijkheden op de verschillende social media kanalen? Neem dan contact op met het Social & Content team van ZIGT.