ZIGT #socialmedia: Facebookblauw
04-08-2017

Even sociaal doen
ZIGT #socialmedia: Facebookblauw

Het weer laat ons deze week in de steek behalve bij de ZIGT #socialmedia update die jouw week Facebookblauw kleurt. Het Social & Content team praat je graag bij over de nieuwste ontwikkelingen op social media gebied. Wat voor nieuwe snufjes kunnen we verwachten? Pak er een drankje bij en loop er snel doorheen voordat je het pand verlaat!

Facebook gaat videochat-apparaat ontwikkelen
Achter de schermen schijnt Facebook te werken aan een videochat-apparaat en een slimme speaker met spraakassistent. Het apparaat zal over een 13 tot 15 inch touchscreen beschikken plus een slimme camera met groothoeklens. Door middel van kunstmatige intelligentie zullen gebruikers het gevoel krijgen dat ze samen in één ruimte zitten als zij met elkaar videochatten.

Het videochat-apparaat zal wellicht in het voorjaar van 2018 gepresenteerd worden, tijdens de ontwikkelaarsconferentie F8.

Slimme speaker
Volgens experts wordt er naast het videochat-apparaat nog een tweede apparaat ontwikkeld, namelijk de slimme speaker. Facebook lijkt geïnspireerd door Google en Amazon en zet een eigen spraakassistent in om de spraakopdrachten te verwerken.

Wil je meer informatie over de advertentiemogelijkheden op de verschillende social media kanalen? Neem dan contact op met het Social & Content team van ZIGT.

Bron: NU.nl