ZIGT #socialmedia #feest
25-08-2017

#borrel
ZIGT #socialmedia #feest

Deze week is het #feest in de ZIGT #socialmedia update. Het Social & Content team praat je graag bij over de nieuwste ontwikkelingen op social media gebied. Wat is ons opgevallen? Pak er een drankje bij en loop er snel doorheen voordat je het pand verlaat!

#hoera #hashtag #10jaar
Afgelopen week was het reden voor een #feestje. De hashtag vierde namelijk zijn tiende verjaardag! Wist je dat de hashtag dagelijks wel 125 miljoen(!) keer gebruikt wordt? De meest gebruikte hashtags tot nu toe in 2017 zijn:

  1. #love
  2. #instagood
  3. #photooftheday
  4. #tbt
  5. #beautiful
  6. #cute
  7. #me
  8. #happy
  9. #fashion
  10. #followme

Facebookgebruik onder tieners
Facebook verliest steeds meer social terrein aan Instagram en Snapchat onder de jongeren doelgroep. Volgens eMarketer, een Brits onderzoeksbureau, zijn tieners en twintigers in toenemende mate klaar met Facebook.

In Nederland daalde het gebruik in de doelgroep 15 tot 19 jaar van 89% naar 80%. Toch betekent dit niet dat Facebook gebruikers verliest, maar enkel dat de gebruikers minder actief zijn. Ondanks de onderzoeksresultaten en de daling, blijft Facebook nog steeds het meest populaire social kanaal.

Wil je meer informatie over de advertentiemogelijkheden op de verschillende social media kanalen? Neem dan contact op met het Social & Content team van ZIGT.

Bron: Business Insider