Filters, frames en meer
21-12-2017

ZIGT #socialmedia
Filters, frames en meer

De feestdagen komen in rap tempo dichtbij. En waarschijnlijk sluit je vanmiddag de computer af om aan de kerstborrel op je werk te beginnen. Gezellig! Maar wat zijn de laatste ontwikkelingen op het gebied van social media? Wij geven je een update.

LinkedIn als favoriet wervingskanaal

LinkedIn blijft de nummer één als het gaat om recruitment en employer branding via social media. Wel zit er wat beweging in de ranglijst. Zo staat Facebook voor het eerst hoger dan werving- en selectiebureaus, maar loopt de inzet van Twitter wat terug. Opvallend is dat op Instagram een verdubbeling van inzet te zien in. Door de inzet van dit soort beeldkanalen kun je als werkgever goed laten zien wie je bent en waar je voor staat.

Instagram in kerstsfeer

Instagram heeft zich op de kerstdagen voorbereid. Het social media kanaal heeft verschillende nieuwe stickers, masters en effecten om je foto’s en video’s helemaal in kerststijl op te maken. Door een nieuwe update van de app kun je voortaan sneller stickers vinden met de Engelstalige zoekfunctie. Handig!

Facebook AR Studio

Facebook laat haar gebruikers stapsgewijs kennis maken met Augmented Reality (AR). In maart jl. heeft het platform de Facebook-camera (linksboven in je app) geïntroduceerd. Hiermee kregen Facebook gebruikers toegang tot filters, frames en maskers om hun foto’s en video’s op te leuken. Deze week opent Facebook de deuren van haar AR Studio voor iedereen. Met deze software kunnen gebruikers digitale objecten in 3D ontwerpen, zodat je vrienden op Facebook ze virtueel kunnen plaatsen in hun wereld.

Gezichtsherkenning op Facebook

Binnenkort gaat Facebook gezichtsherkenning inschakelen om gebruikers op de hoogte te stellen wanneer en waar zij op een foto staan. Nu gebeurt dit alleen wanneer een andere gebruiker jou tagt op Facebook, maar straks wordt dit gedaan over het hele internet. Je krijgt dan een notificatie wanneer er een foto opduikt waar jouw gezicht op staat. Na deze notificatie kun je, naast jezelf taggen, de post negeren, rapporteren of de zender een bericht sturen. Deze optie wordt eerst in de VS uitgerold, daarna naar Europa.

Externe tweestapsverificatie op Twitter

Twitter biedt voortaan ondersteuning voor tweestapsverificatie via externe diensten. Voorheen kon je dit alleen doen met een sms’je, maar nu kun je ook populaire apps zoals Google Authenticator de tweestapsverificatie gebruiken om veilig in te loggen op het sociale netwerk. Hiermee wordt extra geverifieerd dat jij het bent die inlogt. Zo blijven je gegevens beter beschermd.

Wil je meer informatie over de advertentiemogelijkheden op de verschillende social media kanalen? Neem dan contact op met het Social & Content team van ZIGT.

Bronvermelding: