Hashtags verbergen op Instagram en talent vinden met LinkedIn Talent inSights
05-10-2018

ZIGT #socialmedia
Hashtags verbergen op Instagram en talent vinden met LinkedIn Talent inSights

Ook deze week rapporteren wij een aantal van de nieuwste ontwikkelingen op social media. Zo heeft Instagram een grote interne verandering ondergaan: de oprichters zijn opgestapt en een nieuwe CEO heeft hun plaats ingenomen. LinkedIn heeft een tool geïntroduceerd waarmee bedrijven nieuw talent kunnen vinden en Twitter denkt mee over databesparing. Ga up-to-date het weekend in met deze nieuwe social update!

Oprichters Instagram stappen op

Het nieuws kan je vast niet ontgaan zijn: Instagram oprichters Kevin Systrom en Mike Krieger zijn opgestapt. De reden? Spanningen tussen hen en Facebook CEO Mark Zuckerberg. Ze zouden het niet eens zijn over de richting die het sociale medium opgaat. We zijn van plan om wat vrije tijd te nemen, om onze nieuwsgierigheid en creativiteit opnieuw te ontdekken”, aldus Systrom in een verklaring. “Het bouwen van nieuwe dingen vereist dat we een stap terug nemen, begrijpen wat ons inspireert en dat koppelen aan wat de wereld nodig heeft. Dat is wat we van plan zijn om te doen.” Hiermee lijken ze te suggereren een nieuwe startup te beginnen.

Adam Mosseri nieuwe CEO Instagram

Met het vertrek van Kevin Systrom en Mike Krieger bij Instagram was het dan ook te verwachten dat er een nieuwe CEO aangekondigd zou worden. Adam Mosseri neemt vanaf heden de leiding over. Hij werkt al tien jaar voor Facebook, waar hij verschillende designfuncties had en verantwoordelijk was voor het team achter de nieuwsfeed die gebruikers te zien krijgen. In mei dit jaar werd hij ‘Head of Product’ van Instagram. Adam Mosseri over zijn voorgangers: “De impact van hun werk de afgelopen acht jaar is ongelofelijk. Ze hebben iets gebouwd waar mensen van houden en dat plezier en verbinding brengt voor zo veel levens.” Wij zijn benieuwd wat deze verandering voor Instagram betekent.

Instagram test onzichtbare hashtags

Hashtags zijn één van de beste manieren om je foto’s op Instagram onder de aandacht te brengen. Toch is het niet fraai om een hele lijst aan hashtags onder je foto te plaatsen. Instagram speelt hier slim op in door te testen met onzichtbare hashtags. Met de functie kan nog steeds worden gezocht op populaire hashtags, alleen is de hashtag niet direct zichtbaar. Hoe de hashtag straks precies onder de foto wordt getoond is niet duidelijk. Waarschijnlijk moeten gebruikers een extra knopje indrukken om te zien welke hashtags er gebruikt zijn. Hoeveel hashtags zet jij altijd onder je foto?

Vind talenten met LinkedIn Talent Insights

Sinds vorige week is er een bètaversie van LinkedIn Talent Insights beschikbaar in Nederland! Maar wat kan je er mee? Deze data-driven tool is vooral gericht op recruiters. De tool geeft inzicht in hoe talent zich beweegt en hoe andere bedrijven te werk gaan met hun recruitment. Je kunt makkelijk de trends binnen de ‘talent marketplace’ volgen met real time data. Hierop kun je eventueel je strategie aanpassen. Je kunt zelfs zien aan welke bedrijven je talenten verliest. Wat ons betreft een interessante stap van LinkedIn om zo hun data te gebruiken!

Twitter update brengt databesparing

Het sociale platform heeft een kleine update uitgevoerd waarin het mogelijk wordt om een optie aan te vinken zodat er minder data wordt verbruikt door de app. Handig voor als je data bijna op is aan het einde van de maand! Als je de databesparingsfunctie aanzet worden video’s niet meer automatisch afgespeeld en foto’s in een lagere kwaliteit weergeven.

Je Instagram locatie via Facebook

Facebook is bezig met tests waarin zij de locatie van Instagram gebruikers bijhouden. Facebook zelf houdt al jaren je locatie bij, maar is nu misschien van plan dit ook via Instagram te volgen. Betekent dit dat Facebook zonder jouw toestemming jouw locatie kan opvragen via Instagram?  Nee, de functie is opt-in wat betekent dat je zelf moet aangeven of je hier gebruik van wilt maken. Facebook heeft aangegeven om de gebruikers op de hoogte te stellen over het aanzetten van deze functie. Na de overname van Instagram door Facebook is het niet gek dat Facebook nu ook zoveel mogelijk informatie via Instagram probeert te achterhalen. Voor ons komt dit nieuws dan ook niet als een grote verrassing.

Opzegperiode van Facebook accounts verlengd

Wanneer je je Facebook account opzegt, kreeg je 14 dagen bedenktijd. Als je binnen deze periode inlogt, werd je account opnieuw geactiveerd. Deze week liet Facebook weten dat zij de opzegperiode van 14 dagen hebben verlengd naar 30 dagen. “We hebben gezien dat mensen probeerde in te loggen in accounts na de 14 dagen. Deze langere periode geeft mensen meer tijd om een goede keuze te maken”, aldus de woordvoerder van Facebook.

Wil je meer informatie over de advertentiemogelijkheden op de verschillende social media kanalen? Neem dan contact op met het Social & Content team van ZIGT.